MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vil du sælge skrabelodder?

Vil du sælge skrabelodder?

Der er nu lukket for bestilling af skrabelodder i Efterårslotteriet. I kan sælge jeres lodder til og med den 20. december 2019. Husk at afregne inden den 6. januar 2020. Læs mere om hvordan du afregner her:

Sådan afregner du som koordinator og enkeltsælger

Hold øje med vores hjemmeside i starten af januar for mere information om Forårslotteriet.

”Vi synes, at Diabetesforeningen er et godt navn og en god sag. Vi har fået positive tilbagemeldinger, og det har været nemt at få solgt lodderne. Diabetes er noget, som folk kan forholde sig til” 

- Peter, formand i Holbæk badmintonklub

Er du i tvivl om du skal tilmelde dig som sælger eller koordinator?

Du skal tilmelde dig som sælger, hvis….

 • Du vil sælge skrabelodder og indtjeningen for salget skal gå dig som privatperson
 • I er flere, som gerne vil sælge lodder og indtjening skal deles mellem jer som privatpersoner (delingen af indtjeningen oplyses i forbindelse med afregningen)
 • Når du er privatsælger, er indtjeningen skattepligtig. Læs mere om det på afregningssiden
 • Du skal være 13 år for tilmelde dig om privatsælger

Du skal tilmelde dig som koordinator, hvis…

 • Du skal koordinere salget af lodder og indtjeningen skal gå til en skoleklasse, en klub, en forening eller en anden almennyttig forening.
 • Skoler, klubber og foreninger med almennyttige formål er fritaget for at betale skat i langt de fleste tilfælde, hvis I oplyser det tilhørende CVR-nummer.
 • Du skal være myndig for at tilmelde dig som koordinator.

Hvad kan jeg tjene?

Skrabelodderne sælges for 30 kr. pr. lod, og I tjener 14 kr. pr. solgt lod, når I bestiller min. 200 lodder og sælger alle lodderne. Bestiller I færre end 200 lodder eller sender lodder retur, tjener I 11 kr. pr. solgt lod.

Hvor mange lodder kan jeg sælge?

Er I 20 sælgere i klassen eller på holdet og hver sælger 20 lodder, tjener I op til 5.600 kr. til klassefesten, nyt udstyr, et stævne eller noget helt fjerde.

I bestemmer selv hvor mange lodder I ønsker at sælge, og dermed også hvor mange penge I tjener. Sidste år tjente klubber, skoler og foreninger tilsammen mere end 4,5 mio. kr. til egne formål ved at sælge lodder for Diabetesforeningen.

Læs om hvor mange penge andre klubber, foreninger osv. har tjent tidligere ved at sælge lodder

I kan bestille flere skrabelodder i hele salgsperioden, og sælger I ikke alle lodderne, kan I altid sende usolgte lodder retur.

5 tips til at sælge skrabelodder

 • Gå fra dør til dør efter kl. 16.00 i hverdagene
 • Sælg til familie, venner, naboer osv.
 • Stå foran et supermarked (husk dog at få en tilladelse fra butikschefen)
 • Beløn den sælger i klasse, klubben eller foreningen som sælger flest lodder. Det virker motiverende og sætter gang i den interne konkurrence mellem sælgerne.
 • Kom med forskellige budskaber, f.eks. ’Støt et barn med diabetes og køb skrabelodder’ eller ’køb Diabetesforeningens skrabelodder, der er gode vinderchancer’.

Husk, at I som sælger af Diabetesforeningens skrabe­lodder fungerer som ambassadører for foreningen, og derfor er forpligtet til at agere høfligt, når I er ude og sælge lodder.

”Jeg går bare hen til folk og spørger, og det værste, der kan ske, er jo, at de siger nej tak. Mange vil gerne købe lodder, fordi de selv kender nogen, som har diabetes”

- Gitte, formand for Rideklub Strålen

Keyhangers og MobilePay

I vores efterårs/julelotteri 2018 introducerede vi for første gang muligheden for nemt at tilbyde betaling for skrabelodder med MobilePay, med vores særlige MobilePay keyhangers. Det var en stor succes hos vores sælgere og derfor tilbyder vi jer igen til efterårslotteri, muligheden for at bestille keyhangers. Keyhangeren både oplyser om salg af lodder for Diabetesforeningen, og gør det nemt at vise jeres private nummer til overførsel via MobilePay, når I er ude at sælge lodder. Det er også muligt at skrive sælgernummer på keyhangeren, hvis man som koordinator har tildelt sine sælgere et nummer for derved nemmere at holde styr på deres salg via MobilePay.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes