MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vil du sælge skrabelodder?

OM SALG AF SKRABELODDER OG COVID-19

Til alle skrabelodssælgere og koordinatorer

Gadesalg af lodder sættes på pause indtil den 14. april 2020

Som følge af regeringens beslutning om at forlænge perioden for de initiativer, der er sat i værk for at begrænse social kontakt på baggrund af coronaudviklingen, er Diabetesforeningens gadesalg af lodder på pause frem til den 14. april 2020.

Forlænget salgsperiode

På grund af den nuværende pause forlænger vi lotteriet således at salgsperioden, som tidligere løb til den 5. juni, nu udvides helt til den 26. juni 2020. Vi håber derfor, at der fortsat vil være gode muligheder for at genoptage salget ude i landet. 

Vi henviser til myndighedernes retningslinjer på coronasmitte.dk samler løbende information om diabetes og COVID-19 på diabetes.dk/coronavirus. For spørgsmål til salg af skrabelodder kan I kontakte os på tlf. 63 12 90 17.


Kunne du tænke dig at tjene penge til dig selv, din klub eller klasse og samtidig at støtte diabetessagen? Så tilmeld dig som sælger eller koordinator af vores Forårslotteri 2020.

 

”Vi synes, at Diabetesforeningen er et godt navn og en god sag. Vi har fået positive tilbagemeldinger, og det har været nemt at få solgt lodderne. Diabetes er noget, som folk kan forholde sig til” 

- Peter, formand i Holbæk badmintonklub

Er du i tvivl om du skal tilmelde dig som sælger eller koordinator?

Du skal tilmelde dig som sælger, hvis….

 • Du vil sælge skrabelodder og indtjeningen for salget skal gå dig som privatperson
 • I er flere, som gerne vil sælge lodder og indtjening skal deles mellem jer som privatpersoner (delingen af indtjeningen oplyses i forbindelse med afregningen)
 • Når du er privatsælger, er indtjeningen skattepligtig. Læs mere om det på afregningssiden
 • Du skal være 13 år for tilmelde dig om privatsælger

tilmeld som sælger

 

Du skal tilmelde dig som koordinator, hvis…

 • Du skal koordinere salget af lodder og indtjeningen skal gå til en skoleklasse, en klub, en forening eller en anden almennyttig forening.
 • Skoler, klubber og foreninger med almennyttige formål er fritaget for at betale skat i langt de fleste tilfælde, hvis I oplyser det tilhørende CVR-nummer.
 • Du skal være myndig for at tilmelde dig som koordinator.

tilmeld som koordinator

Hvad kan jeg tjene?

Som noget nyt tjener alle 14 kr. pr. solgt skrabelod. Skrabelodderne sælges for 30 kr. 

Plakat til Diabetesforeningens skrabelotteri: Det tjener du - 14 kr. pr. lod

Hvor mange lodder kan jeg sælge?

Er I 20 sælgere i klassen eller på holdet og hver sælger 25 lodder, tjener I 7.000 kr til lejrturen, nyt udstyr, et stævne eller noget helt fjerde.

I bestemmer selv hvor mange lodder I ønsker at sælge, og dermed også hvor mange penge I tjener. Sidste år tjente klubber, skoler og foreninger tilsammen mere end 4,5 mio. kr. til egne formål ved at sælge lodder for Diabetesforeningen.

Læs om hvor mange penge andre klubber, foreninger osv. har tjent tidligere ved at sælge lodder

I kan bestille flere skrabelodder i hele salgsperioden, og sælger I ikke alle lodderne, kan I altid sende usolgte lodder retur.

5 tips til at sælge skrabelodder

 • Gå fra dør til dør efter kl. 16.00 i hverdagene
 • Sælg til familie, venner, naboer osv.
 • Stå foran et supermarked (husk dog at få en tilladelse fra butikschefen)
 • Beløn den sælger i klasse, klubben eller foreningen som sælger flest lodder. Det virker motiverende og sætter gang i den interne konkurrence mellem sælgerne.
 • Kom med forskellige budskaber, f.eks. ’Støt et barn med diabetes og køb skrabelodder’ eller ’køb Diabetesforeningens skrabelodder, der er gode vinderchancer’.

Husk, at I som sælger af Diabetesforeningens skrabe­lodder fungerer som ambassadører for foreningen, og derfor er forpligtet til at agere høfligt, når I er ude og sælge lodder.

”Jeg går bare hen til folk og spørger, og det værste, der kan ske, er jo, at de siger nej tak. Mange vil gerne købe lodder, fordi de selv kender nogen, som har diabetes”

- Gitte, formand for Rideklub Strålen

Keyhangers og MobilePay

Siden 2018 har det været muligt at tilbyde betaling via MobilePay, og det har været en stor succes. Derfor tilbyder vi jer igen muligheden for at bestille keyhanger med et identifikationskort fra Diabetesforeningen. Kortet viser køber, at I repræsenterer Diabetesforeningen. I kan skrive jeres private telefonnummer til MobilePay overførslen på kortet. Det er også muligt at skrive sælgernummer på kortet, hvis man som koordinator har tildelt sine sælgere numre for lettere at holde styr på deres salg.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes