MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fodbolddrenge kom til spansk turnering med hjælp fra skrabelodssalg

I Skibsby Højene IF har ungeafdelingen været ude og sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Pengene, som fodbolddrengene tjente, var med til at sende hold til Costa Brava Cup i Spanien.

Fodboldhold fra Skibsby IF (Stock photo)

I alt 26 unge fodboldspillere fra Skibsby Højene IF får en helt særlig efterårsferie i år, når de skal deltage i Costa Brava Cup nær Barcelona i Spanien. De to fodboldhold sendes afsted med et solidt tilskud fra salg af skrabelodder fra Diabetesforeningen. U13-drengene fra fodboldafdelingen solgte i foråret 760 skrabelodder for Diabetesforeningen og tjente derved i alt 10.640 kroner.

Det har givet mulighed for, at alle drengene kan komme med på turen, fortæller Ulla Bangsgaard, der er tidligere træner og en af de engagerede frivillige kræfter i klubben:

- Vi har solgt skrabelodder før, så vi vidste, det var en god måde at tjene til turen på, og mange af drengene har været meget engagerede, fortæller Ulla Bangsgaard, som selv er mor til en af spillerne.

Denne gang havde klubben organiseret salget af Diabetesforeningens skrabelodder sådan, at spillerne fik nedskrevet deres egenbetaling til turen til Costa Brava Cup med de beløb, de solgte skrabelodder for:

- Der var en enkelt, der solgte 80-100 skrabelodder, så han skal kun af med få hundrede kroner for at komme med til Spanien, siger Ulla Bangsgaard.

Hun forklarer også, at da skrabelodssalget fandt sted, var der en spiller på holdet med type 1-diabetes. Han er siden skiftet til en anden klub, men skal alligevel med sit gamle hold på turen til Spanien.

Udover at samle ind til Spanienseventyret har klubben også samlet 12.160 kroner ind til diabetessagen. Det giver mening, siger Ulla Bangsgaard:

- Det er et godt formål, og det gør, at skrabelodderne lidt sælger sig selv. Drengene, der solgte, kunne mærke, at diabetessagen og børn med diabetes virkelig er et godt formål, som folk gerne vil støtte, siger Ulla Bangsgaard. 

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes