MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Folkeskoleelever støttede børn med diabetes og fik råd til studietur

I foråret 2018 var 9.c og 9.b fra Sønderlandsskolen i Holstebro ude at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. De tjente 22.400 kroner og fik råd til deres studietur til Berlin.

Luftfoto af Sønderlandsskolen i Holstebro. Foto

Til september 2018 rejser 9.c og 9.b fra Sønderlandsskolen til Berlin, men for at komme afsted måtte de tjene penge til turen. Derfor valgte de at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen.

- Det gik forbavsende godt. Min klasse solgte omkring 800 lodder, og det gik rigtigt hurtigt. De eneste, der ikke ville købe, havde allerede købt lodder tidligere, siger Lise Kasnæs, som er klasselærer for 9.c.

Eleverne skulle tjene 500 kroner hver især. De fik valget mellem at sælge lodder for Diabetesforeningen eller finde noget andet arbejde. Her valgte næsten alle at sælge skrabelodder, fordi man tjente meget og kunne gøre en god gerning samtidig, fortæller Lise Kasnæs.

- Det er godt, at pengene går til en god sag, selvom de unge går mere op i, hvad de skal bruge pengene til, og ikke ligeså meget hvilken velgørende sag, de støtter. De havde også solgt lodder, hvis det havde været en anden forening, men man tjener mere på Diabetesforeningens skrabelodssalg end på mange andre, siger hun.

Det var netop derfor, at valget faldt på Diabetesforeningen, fordi de gav mest per solgt lod. Ifølge klasselærer Lise Kasnæs var det også rigtig nemt, fordi de fleste vidste, hvad det handlede om og gerne ville støtte diabetessagen. 9.c og 9.b solgte 800 lodder hver og indsamlede 25.600 kroner til Diabetesforeningen, mens de tjente penge til deres studietur. 

Info om skrabelotteriet

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forårsskrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

I forårsskrabelotteriet, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni 2019, er der mere end 7000 gevinster. Heriblandt Citroen C3 inklusiv levering og metallak til en værdi á 140.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi á 50.000 kr. 

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes