MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Friskole sender elever på udlandstur med skrabelodssalg

På Karlskov Friskole er det nærmest en tradition, at de store elever sælger skrabelodder for Diabetesforeningen. Pengene er et godt tilskud til udlandsturen i 8. klasse.

Island, Rom og Athen er nogle af de destinationer, som 8. klasse på Karlskov Friskole tidligere år har været besøgt på deres udlandstur. Det er endnu ikke besluttet, hvor årets tur skal gå til, men hvert år tjener 6. klasse penge til turen ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. I foråret solgte eleverne i alt 1.000 lodder og tjente derved i alt 14.000 kroner. Et vigtigt tilskud, fortæller Anja Pedersen, der var med til at organisere skrabelodssalget:

- Det er nærmest en tradition, at de ældre klasser sælger skrabelodder for Diabetesforeningen. Det er helt sikkert et godt tilskud til den udlandstur, de skal på i 8. klasse, siger Anja Pedersen, som er mor til en af de elever, der deltog.

Eleverne er selv med til at bestemme, hvor udlandsturen går hen, og det er endnu ikke afgjort.

Udover tilskuddet til rejsen, samlede Karlskov Friskole også 16.000 kroner ind til diabetessagen. En god sag, som har været med til, at valget faldt på netop Diabetesforeningen. 

- Det betyder noget, det går til en god sag. Vi har også elever på skolen med diabetes, så jeg tror, det har været medvirkende til, vi valgte Diabetesforeningen, siger Anja Pedersen, som fortæller, at de 16-17 elever har solgt skrabelodderne både ved dørsalg og ved at stå ved lokale supermarkeder i Give, Billund og andre steder i Karlskov Friskoles optageområde. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes