MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fodbolddrenge solgte diabetesskrabelodder og tjente penge til turnering i Spanien

I foråret 2018 var U13-drengefodboldholdet fra Skibsby Højene Idrætsforening ude at stemme dørklokker for at tjene penge til en turnering i Costa Brava. Her skal de spille mod ungdomshold fra hele verden.

U13 drengene glæder sig til at komme til Costa Brava Cup i Spanien. Foto: Flemming Jensen

I efterårsferien rejser U13-drengefodboldholdet fra Skibsby Højene Idrætsforening til Spanien for at spille mod andre ungdomshold fra hele verden i Costa Brava Cup 2018. Spillerne var i foråret ude at sælge 1.000 skrabelodder for Diabetesforeningen og tjente til sammen 14.000 kroner til deres tur.

- Det er 12-13-årige drenge, og de ville gerne på den her tur. Og man må jo yde, før man kan nyde. De har bl.a. pakket poser i Føtex, stået i pølsevogn og solgt skrabelodder for at samle penge til turen, fortæller Lotte Christiansen, der er mor til en af spillerne på 12 år, som har type 1-diabetes.

Det var Lotte Christiansens idé, at klubben kunne sælge skrabelodder, de har tidligere solgt lodder for Diabetesforeningen og vidste derfor, at det var en god måde at tjene lidt ekstra.

- Vi har ikke mødt nogen sure mennesker. De fleste ville gerne støtte og vidste, hvad det handlede om. Der har ikke været noget negativt ved det, så det ville jeg anbefale andre at gøre. Der er også noget ved det, når man støtter en god sag, man kan sige til drengene, ’I har hjulpet jer selv ved at hjælpe andre’, siger hun og tilføjer, det er altid nemmere at tjene penge, når det går til en god sag.

Fodbolddrengene afsatte lodderne ved at gå fra dør til dør, og de havde størst succes med at sælge i lokalområdet, men der er også andre måder at få solgt lodderne, fortæller Lotte Christiansen.

- Det handler også om at være kreativ. Så kan man få mormor til at tage nogle lodder med i golfklubben, og nogen forældre tog også lidt med på arbejde og forklarede, at deres søn solgte de her lodder, siger hun.

Oveni i de 14.000 kroner til klubben støttede salget diabetessagen med 16.000 kroner.

Info om skrabelotteriet

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forårsskrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

I forårsskrabelotteriet, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni 2019, er der mere end 7000 gevinster. Heriblandt Citroen C3 inklusiv levering og metallak til en værdi á 140.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi á 50.000 kr. 

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes