MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Gymnaster fra Skibelund efterskole støttede diabetessagen og fik råd Mexico-rundrejse

I flere mexicanske byer kunne man opleve gymnastikopvisninger med tidligere elever fra Skibelund efterskole. Til stor fornøjelse for de lokale mexicanere. » De var helt oppe og køre over det, de har ikke sådan noget (gymnastik. red) i Mexico. Deres spring er slet ikke så vilde, og de har nogen helt andre redskaber,« fortæller gymnast Stine Baagø.

Rejsegymnastikholdet fra Skibelund efterskole i Mexico.

I sommer drog tidligere elever og trænere fra Skibelund efterskoles rejsegymnastikhold mod Mexico. Rejsen samlede de sammen til ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen, en idé som de unge gymnaster selv fik.

-Min storesøster fik idéen, vi har hørt lidt om nogen før, som har solgt skrabelodder. Hun fandt frem til hjemmesiden og skrev inde på vores facebookgruppe, fortæller Sine Baagø på 17 år.

Hun er tidligere elev på Skibelund efterskoles rejsegymnastikhold, og idéen om at sælge skrabelodder blev hurtigt vedtaget, siger hun.

- Vi var flere, der snakkede om, at det var en nem måde at tjene penge til vores tur, men også at det var en god ting at støtte op om.

Holdet samlede penge ind til deres rejse og til Diabetesforeningen, men også tilskuere i Mexico fik stor glæde af, at gymnasterne kom afsted. I samarbejde med en mexicansk gymnastikforening, som er inspireret af dansk idræt, lavede de danske gymnaster opvisninger i flere byer.

- Vi rejse rundt i fire forskellige byer, hvor vi lavede opvisninger i mindre byer rundt omkring. Vi lavede også pop-up shows på gaden, hvor folk ville have autografer og billeder bagefter. De var helt oppe og køre over det, de har ikke sådan noget (gymnastik. red) i Mexico. Deres spring er slet ikke så vilde, og de har nogen helt andre redskaber, fortæller Stine Baagø.

Rejsegymnastikholdet solgte i alt 1.000 lodder og tjente 14.000 kroner. Samtidig støttede holdet børn og unge med diabetes med 16.000 kroner, og den gode sag gjorde det nemt at sælge lodderne.

- Folk var rigtig søde, og mange ville gerne støtte op om både turen og Diabetesforeningen. Til gammel elevdag på efterskolen fik vi solgt rigtig mange lodder. Nogen af de ældre gamle elever ville rigtig gerne støtte, mange ville støtte vores tur, og der var også flere, som ville støtte, fordi det gik til Diabetesforeningen, siger Stine Baagø.

Info om skrabelotteriet 

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forårsskrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

I forårsskrabelotteriet, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni 2019, er der mere end 7000 gevinster. Heriblandt Citroen C3 inklusiv levering og metallak til en værdi á 140.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi á 50.000 kr. 

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes