MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Lodsedler reddede Bedsted Rideklub

Rideklubben, der stod til at lukke, skaffede nok penge til at redde sig selv.

Det er meget simpelt. Et skrabelod koster 25 kroner. Heraf går 9 kroner til sælgeren og 16 kroner til Diabetesforeningen, som bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning.

- Diabetesforeningens skrabelotteri er en rigtig god måde for sportsklubber, skoleklasser og andre foreninger at tjene penge på samtidig med, at de støtter en god sag. Det er nemt og helt risikofrit at deltage som sælger i vores skrabelotteri, da det er gratis at være med, og fordi usolgte lodder blot sendes retur, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

I 2015 var der omkring 8.000 sælgere på landsplan fordelt på foreninger, klubber, skoler og lignende. Salget indbragte i alt cirka ni millioner kroner, og gør en kæmpe forskel for diabetessagen. Omkring to millioner kroner gik direkte videre til de mange klubber og foreninger, som deltog i salget. Pengene går blandt andet til lejrture, sportsrejser, nyt udstyr, fælles aktiviteter og meget andet.

Lokal rideklub reddet fra lukning

En af de lokale klubber, der sidste år deltog i skrabelodssalget og på denne måde tjente penge til egne formål og aktiviteter, var Bedsted Rideklub, der solgte hele 2.000 lodder og indsamlede 50.000 kroner – heraf 18.000 kroner til sig selv.

Bedsted Rideklub er den klub eller forening i hele Region Syddanmark, der har solgt flest lodder i Diabetesforeningens skrabelotteri i 2015. Ifølge formanden for rideklubben, Lene Andersen, har det været altafgørende for klubbens fremtid at være med i lotteriet.

- Det er andet år, vi er med i Diabetesforeningens skrabelotteri. Det første år var klubben ved at lukke, men de penge, vi tjente på lotteriet, var med til at redde klubben. Beløbet, vi har tjent denne gang, skal gå til en ny bund i vores ridehal – det er noget, vi ikke kunne få uden penge fra lotteriet, siger Lene Andersen.

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes