MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rideklub fik råd til at købe ny hest

Pigerne fra Fjeldsted Rideklub på Fyn solgte i 2016 skrabelodder for Diabetesforeningen. De tjente 7.200 kroner, som blev brugt til at købe en ny hest, efter at to af klubbens gamle heste var blevet aflivet.

Hvad gør man, når man som en lille rideklub med et beskedent budget har været nødt til at aflive to af sine gamle heste? I Fjeldsted Rideklub på Fyn tilmeldte de sig Diabetesforeningens skrabelodssalg og fik dermed mulighed for at købe en ny hest til klubbens medlemmer.

I løbet af foråret 2016 solgte 16 piger fra rideklubben lodder og tjente 7.200 kroner til klubben.

- Det er et fantastisk resultat. Vi er jo en lille klub, så 7.200 kroner er rigtig mange penge for os. Vi havde en drøm om, at sælge 400 lodder, men kunne hurtigt se, at pigerne sagtens kunne sælge flere. Vi endte med at sælge for det dobbelte. Det er vi virkelige godt tilfredse med, siger Tina Dyrebjerg, der var ansvarlig for skrabelodssalget i rideklubben.

Har fået gode snakke om diabetes

Tina Dyrebjerg fortæller, at pigerne i klubben var super motiverede for at sælge lodderne, fordi de kunne se guleroden i den anden ende i form af en ny hest, der ville komme dem selv og klubben til gode.

 - Det var en rigtig god læring for pigerne, at de selv skulle yde for at få noget i den anden ende. Samtidig gave det rigtig god menig for dem, at de samlede ind til fordel for børn med diabetes. På den måde var det noget, de kunne relatere sig til, siger hun.

Tina Dyrebjerg forklarer, at nogle af pigerne selv har diabetes, og at flere kender nogen i deres omgangskreds, der har sygdommen.

- Vi brugte en del tid på at sætte pigerne ind i, hvad diabetes er for en størrelse, sådan at de vidste, hvad de samlede ind til. Det gjorde, at de fik nogle gode snakke om diabetes, når ringede på hos folk for at sælge lodderne, fortæller hun.

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes