MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rideklub støttede diabetessagen og tjente penge til handicapudstyr

Rideklub Strålen solgte skrabelodder for Diabetesforeningen i foråret 2018. Det hjalp klubben med at få råd til nyt udstyr til deres mange heste.

Rytter til hest. Foto: Rideklub Strålen

Det kan være en dyr omgang at indkøbe nyt udstyr til sin rideskole, derfor valgte Rideklub Strålen fra Strøby at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Der blev både penge til at indkøbe almindeligt rideudstyr og specialudstyr til deres handicappede ryttere. Rideklubben solgte 400 skrabelodder og tjente 5.600 kroner. Gitte Rasmussen, der er formand i klubben, fortæller, at det var nemt og problemfrit at sælge skrabelodderne.

- Jeg går bare hen til folk og spørger, og det værste, der kan ske, er jo, at de siger nej tak. Mange vil gerne købe lodder, fordi de selv kender nogen, som har diabetes, siger Gitte Rasmussen og tilføjer:

- Vi har mange ryttere med forskellige handicap, så det betyder også noget for os, at pengene går til et godt formål.

Udover at tjene penge til rideklubben indsamlede Strålen samtidig 6.400 kroner til diabetessagen. Gitte Rasmussen vil klart anbefale andre at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen.

- Hvis man har muligheden, så synes jeg man skal gøre det. Det er nemme penge at tjene, siger hun.

Klubben har tidligere solgt for andre foreninger, men hos Diabetesforeningen tjener man mere, fortæller Gitte Rasmussen, der selv solgte lodder på rideskolen og blandt bekendte.   

Info om skrabelotteriet

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forårsskrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

I forårsskrabelotteriet, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni 2019, er der mere end 7000 gevinster. Heriblandt Citroen C3 inklusiv levering og metallak til en værdi á 140.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi á 50.000 kr. 

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes