MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Skrabelodder gav unge sejlere fra Fredericia vind i sejlene

I efteråret 2017 solgte Fredericia Sejlklubs Ungdomsafdeling skrabelodder. For de penge, de tjente til klubben, vil sejlerne købe et nyt sejl til en af deres optimistjoller.

Der er gode penge at tjene ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Det fandt børnene i Fredericia Sejlklubs Ungdomsafdeling ud af, da de i efteråret gik ned i gågaden i Fredericia og rundt i byens villakvarterer bevæbnet med skrabelodder. 1.800 kroner tjente børnene på at sælge lodderne. Det giver klubben mulighed for at købe nyt udstyr, men også muligheden for at kunne hjælpe børn med diabetes. ’

Hvad ville I gerne tjene?

- Alle beløb vigtige er for os. Når man sejler, slider vind og vejr meget på udstyret, som derfor ofte skal udskiftes. For de penge vi har tjent ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen, kan vi for eksempel købe et nyt sejl til en af vores optimistjoller, siger Charlotte Nielsen, ungdomsleder i klubben og mor til en dreng, der sejler optimistjolle.

Hvorfor ville I sælge skrabelodder for Diabetesforeningen?

Hun forklarer, at de unge ved at sælge skrabelodder blandt andet har fået oplevelsen af et medansvar i deres klub samtidig med, at de yder lidt ekstraordinært for andre mennesker. Ud over at tjene penge til sig selv, indsamlede børnene nemlig også 3.200 kroner til diabetessagen.

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes