MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vandskiklub tjente penge til råhygge og støttede diabetessagen

Kerteminde Vandskiklub var i foråret ude og sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Det tjente de 2.800 kroner på, så juniorholdet kunne holde et socialt arrangement.

Når man er en lille sæsonsport, er budgettet ikke altid prangende. Derfor solgte juniorholdet fra Kerteminde vandskiklub skrabelodder for Diabetesforeningen og fik råd til en hyggelig dag.

- Juniorholdet kunne godt tænke sig at lave noget sammen, og med klubbens relativt lille budget måtte de finde penge et andet sted. De brugte pengene på et overnatningsarrangement i klubhuset, de spiste sammen og fik is i byen. Det var sådan rigtig råhygge rundt om et bål, fortæller Martin Ungermand, der er formand i Vandskiklubben.

Vandskiklubben er økonomisk afhængig af støtte udefra og de penge, som de kan samle ind til sociale arrangementer og andre aktiviteter som Diabetesforeningens skrabelodssalg. Juniorholdet overvejer derfor at sælge skrabelodder igen til efteråret.

- Det er jo en sæsonsport, så holdet ser hinanden rigtig meget om sommeren og slet ikke om vinteren, derfor overvejer de også at sælge skrabelodder igen, så de kan holde et socialt arrangement til vinter, siger Martin Ungermand.

Juniorholdet består at ca. 20 unge mennesker, som er mellem 6 og 17 år. De unge vandskiløbere solgte 200 skrabelodder i alt. De samlede 2.800 kroner ind til klubben og støttede samtidig Diabetesforeningens arbejde med 3.200 kroner, og det betyder også noget for klubben.

- Det ligger dem meget på sinde at gøre noget godt for andre, siger Martin Ungermand

Info om skrabelotteriet

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forrårsskrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

- Skrabelotteriet har et dobbelt formål, det handler både om at indsamle penge til børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, benytter muligheden til at lære noget om diabetes. Vi bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

I forårsskrabelotteriet, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni 2019, er der mere end 7000 gevinster. Heriblandt Citroen C3 inklusiv levering og metallak til en værdi á 140.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi á 50.000 kr. 

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes