MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rideklub fik råd til at købe ny hest

Hesten _limone

Trine Knudsen er en af de piger, der har været med til at sælge Diabetesforeningens skrabelodder. Her står hun med hesten Limone, som Fjeldsted Rideklub fik mulighed for at købe for deres provision af skrabelodssalget

I foråret 2016 solgte piger fra Fjeldsted Rideklub på Fyn Diabetesforeningens skrabelodder. Et lod kostede 25 kroner og provisionen var 9 kroner pr. solgt lod. Klubben solgte for i alt 20.000 kroner, og fik selv en provision på 7.200 kroner – penge der er gået til at købe en ny hest efter to af klubbens gamle heste var blevet aflivet.

Hvad gør man, når man som en lille rideklub med et beskedent budget har været nødt til at aflive to af sine gamle heste? I Fjeldsted Rideklub på Fyn tilmeldte de sig Diabetesforeningens skrabelodssalg og fik dermed mulighed for at købe en ny hest til klubbens medlemmer.

I løbet af foråret 2016 solgte 16 piger fra rideklubben i alt 800 lodder og samlede dermed i alt 20.000 kroner ind – 7.200 kroner gik således til klubben selv.

- Det er et fantastisk resultat. Vi er jo en lille klub, så 7.200 kroner er rigtig mange penge for os. Vi havde en drøm om, at sælge 400 lodder, men kunne hurtigt se, at pigerne sagtens kunne sælge flere. Vi endte med at sælge for det dobbelte. Det er vi virkelige godt tilfredse med, siger Tina Dyrebjerg, der har været ansvarlig for skrabelodssalget i rideklubben.

Har fået gode snakke om diabetes

Tina Dyrebjerg fortæller, at pigerne i klubben har været super motiverede for at sælge lodderne, fordi de kunne se guleroden i den anden ende i form af en ny hest, der ville komme dem selv og klubben til gode.

 - Det har været en rigtig god læring for pigerne, at de selv skulle yde for at få noget i den anden ende. Samtidig har det givet rigtig god menig for dem, at de har samlet ind til fordel for børn med diabetes. På den måde har det været noget, de kunne relatere sig til, siger hun.

Tina Dyrebjerg forklarer, at nogle af pigerne selv har diabetes, og at flere kender nogen i deres omgangskreds, der har sygdommen.

- Vi har brugt en del tid på at sætte pigerne ind i, hvad diabetes er for en størrelse, sådan at de har vist, hvad de har samlet ind til. Det har gjort, at de har fået nogle gode snakke om diabetes, når de har ringet på hos folk for at sælge lodderne, siger hun.

Læs mere og tilmeld jer skrabelodssalget

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes