BLIV MEDLEM

Skrabelodssalg gav fodboldtalenter råd til banekameraer

I efteråret solgte spillerne fra OB’s U13-hold skrabelodder for Diabetesforeningen. Deres samlede indtjening på 7.840 kroner gik til indkøb af kameraer til klubbens fodboldbaner.

Holdet er med i OB’s Akademi, hvor de talentfulde spilleres træning og kampe skal filmes. Derfor havde alle Akademiets hold i fællesskab lavet en større event for at samle ind til indkøb og opsætning af kameraer på fodboldbanerne.

Odense Boldklubs u13 hold

Nicoline Helveg er mor til en af U13-spillerne, og det var på hendes initiativ, at holdet solgte skrabelodder for Diabetesforeningen:

– Min veninde anbefalede mig det. Hendes søn spiller fodbold i en klub i Aalborg, hvor de har god erfaring med at sælge lodder for Diabetesforeningen, siger Nicoline Helveg.

Holdet blev opdelt i mindre grupper, og hver af de 16 drenge fik mindst 20 skrabelodder. Hvor de solgte lodderne, valgte de selv:

– Nogle af dem solgte lodder, når superligaholdet spillede. De hyggede sig med salget. Og der gik lidt konkurrence i at sælge flest, så vi solgte første portion ret hurtigt og bestilte derfor endnu en, siger Nicoline Helveg.

Holdet fik i alt solgt 560 lodder og dermed bidraget med 8.960 kroner til diabetessagen. Og netop det gode formål gør lodderne nemme at sælge, fortæller Nicoline Helveg:

– Man sælger jo ikke en lodseddel, der ikke støtter noget. Og det er så godt med fokus på, at også unge kan få diabetes, og at de kan få et godt liv uden at lade sig hæmme af sygdommen. Nogle gange bliver det set, som en sygdom kun ældre og overvægtige mennesker får.

Kameraerne er for længst indkøbt og sat op på klubbens baner, men U13-holdet vil sælge skrabelodder igen i foråret, for de har allerede et nyt indsamlingsmål for øje: Denne gang skal indtjeningen gå til en udlandstur, for at spillerne kan deltage i en turnering mod de bedste hold fra Europas store klubber.

Vil du også sælge skrabelodder? Læs mere via knappen her:

Sådan sælger du skrabelodder

Børn samler ind til håndboldstævne

Historier fra tidligere år

Læs bl.a. om fodboldpigerne fra Esbjerg, der tjente penge til at komme på en turnering. Eller om Fjeldsted Rideklub, der fik råd til at købe en ny hest.
Læs historier fra tidligere år

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes