MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Skrabelodssalg sendte håndboldpiger til stort stævne

I AGF Håndbold var indtjening fra salg af skrabelodder for Diabetesforeningen med til at kunne sende hold til verdens største ungdomsstævne for håndbold i Sverige.

Piger spiller håndbold

Talent er ikke det eneste, der skaffer håndboldpiger til store stævner i udlandet. Der skal også penge til. Derfor gik AGF Håndbold i gang med at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen i foråret. De 5.600 kroner, klubben tjente på at sælge 400 skrabelodder, var med til at gøre det muligt at deltage i Partille Cup i Göteborg i Sverige i juli.

Og de talentfulde piger endte med at vinde turneringen, fortæller mor til en af spillerne, Trine Mathorne. Hun stod for at arrangere holdets deltagelse i skrabelodssalget:

- Skrabelodssalget var en af de måder, vi finansierede at deltage i turneringen. Det er sundt, at spillerne selv skal yde noget, for at de kan deltage i stævner. Og så var det jo superfedt, at de endte med at vinde, siger Trine Mathorne, som er en af mange aktive forældre omkring holdet med 13-14-årige piger.

Udover at samle ind til turen til Sverige, har håndboldklubben også bidraget med 6.400 kroner til diabetessagen. En god sag, som har været med til, at valget faldt på netop Diabetesforeningen. 

- Det betyder noget, der er et velgørende element, og det var rart at kunne støtte Diabetesforeningen. Vi fik idéen, da vi så et opslag på facebook, og vi har været med flere år i træk, fortæller Trine Mathorne.

Pigerne skal snart på gaden igen og sælge Diabetesforeningens lodsedler. Til jul skal de igen til Gøteborg og deltage i Norden Cup, og den tur skal igen finansieres ved egen hjælp.

Vil du også sælge skrabelodder?

Tilmeld dig her

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes