MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spørgsmål og svar om skrabelotteriet

Har du et spørgsmål, som du mangler at få besvaret, så er du altid velkommen til at kontakt skrabelodsteamet fra Diabetesforeningen. Vi sidder klar til at hjælpe dig på tlf. 63 12 90 17 eller mail: skrabelotteri@diabetes.dk

Hvorfor vælger Diabetesforeningen at afholde lotterier?

Vi arrangerer to årlige lotterier, da mange synes, at det er en sjov og anderledes måde at støtte foreningen på. Ved at spille med i lotteriet, spiller man ikke kun for at vinde, men også for at støtte den gode sag. Så selvom man ikke vinder, har man alligevel gjort en forskel for mennesker med diabetes. Vi ville ikke bruge penge på et lotteri, hvis ikke vi vidste, at det kunne betale sig.

Hvor mange gange om året afholder I skrabelotteri?

Diabetesforeningen afholder to årlige lotterier, som typisk afholdes om foråret og efteråret.

Hvad går overskuddet til?

Overskuddet fra salget er med til at sikre, at vi hvert år kan afholde børne- og familiekurser, støtte forskning i diabetes, oplyse om forebyggelse samt kæmpe diabetikernes sag overfor politikere og myndigheder. 

Spørgsmål fra sælgere og koordinatorer:

Er det gratis at tilmelde sig?

Ja, det er gratis at tilmelde sig og bestille skrabelodder.

Kan jeg returnere usolgte lodder?

Du kan altid returnere usolgte lodder, dog vil du få en provision på 11 kr pr. solgt lod i stedet for 14 kr. (ved bestilling af minimum 200 lodder). Vi betaler fragten, når du anvender den medfølgende returlabel.

Hvor gammel skal man være for at sælge skrabelodder?

Hvis du sælger på vegne af en forening, skole eller lignende, er der ingen aldersbegrænsning for at sælge lodder. Vi anbefaler dog, at yngre børn altid går sammen med en voksen. Hvis du sælger som privatperson, skal du være minimum 13 år gammel i følge lovgivningen.

Hvor kan man sælge skrabelodderne?

Skrabelodder kan sælges ved at gå fra dør-til-dør eller ved at sælge til familie, venner, naboer osv. Ønsker man at sælge skrabelodderne f.eks. foran det lokale supermarked, så skal man være opmærksom på, at dette kræver, at butikschefen har givet tilladelse. Husk, at man som sælger af Diabetesforeningens skrabelodder fungerer som ambassadør for foreningen, og derfor er man forpligtet til at være høflig, når man er ude og sælge lodder. 

I hvor lang tid kan jeg sælge lodderne?

Salget foregår to gange årligt med et forårslotteri, som typisk starter i februar, og et efterårslotteri, som typisk starter i september. Begge lotteriers salgsperiode løber i flere måneder. Bliv løbende opdateret på salgsperioderne her på hjemmesiden.

Spørgsmål fra medlemmer, som har modtaget lodder:

Skal jeg købe de tilsendte lodder?

Det er selvfølgelig helt frivilligt, om du ønsker at købe de tilsendte skrabelodder. I marts 2019 udsender vi pr. post en lodbog med 12 skrabelodder til udvalgte medlemmer og andre personer, som kan købe lodderne til en ekstra god pris. Ønsker du ikke at købe lodderne, kan du sende dem retur til os i den medfølgende returkuvert.

Hvorfor skal jeg returnere mine lodder, hvis jeg ikke vil spille med?

Vi beder om, at dem, der har modtaget skrabelodder med posten, returnerer deres uskrabede lodder, da vi derved kan sende dem til nogle andre. På den måde undgår vi at bruge unødige udgifter på at producere ekstra skrabelodder til dem, der gerne vil købe dem. 

Sender I en rykker, hvis jeg ikke køber lodderne?

Nej, da dette er et frivilligt tilbud om at købe lodderne, bliver der ikke sendt nogen rykker. Vi tillader os dog at sende et brev til dig nogle uger efter, du har modtaget lodderne, hvis vi ikke har hørt fra dig. I dette brev forhører vi os igen, om du har lyst til at købe lodderne og hvis ikke, om du vil sende dem retur til os.

Hvor afmelder jeg mig skrabelotteriet?

Du kan afmelde dig lotteriet her på diabetes.dk eller ringe til os på tlf. 66 12 90 06.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes