BLIV MEDLEM

2018: Christina blev godt kørende med skrabelod fra Diabetesforeningen

Christina Reis Larsen fra Støvring i Nordjylland kunne sætte sig bag rattet i en splinterny bil, efter hun i foråret vandt hovedpræmien i Diabetesforeningens skrabelodssalg. Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit efterårs-skrabelodssalg, hvor klubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod de sælger.

Familien fra Støvring med Christina Reis Larsen i førersædet skulle til at købe ny bil, men vandt en Citroën C3 Pure Tech I Diabetesforeningens skrabelotteri. Foto: Claus Bjørn Larsen.

Christina Reis Larsen var midt i forberedelserne til aftensmaden, da det ringede på døren i hende hus i Støvring syd for Aalborg en helt almindelig forårs-mandag. Uden for døren stod to piger fra 9.A på den lokale Karensmindeskolen.

I hænderne havde de to piger en stak skrabelodder fra Diabetesforeningen. Christina købte et enkelt lod til 30 kroner og gav det videre til sin otteårige datter, der forsvandt ind i huset med loddet.

-  Jeg tænkte egentlig ikke nærmere over det. Jeg har aldrig prøvet at vinde noget før, og regnede heller ikke med det denne gang. Så jeg var meget mere optaget at høre om, at de to elever solgte lodder, så de kunne finansiere deres klasses kommende studietur til Grønland. Mens jeg stod der og talte med eleverne kom min datter ud til døren igen med loddet, som hun havde skrabet: ”Moar, sagde hun. Vi har vundet”, fortæller den 44-årige sygeplejerske fra Støvring.

Den store gevinst findes i virkeligheden

Og ganske rigtig. På skrabeloddet var der tre ens Citroën-logoer, hvilket betød, at Christina havde vundet hovedpræmien i Diabetesforeningens store forårs-skrabelotteri – en Citroën C3 Pure Tech til en værdi af 139.900 kroner.

- Jeg troede ikke rigtigt mine egen øjne. Jeg var sikker på, at jeg havde misforstået noget. Man kan jo godt blive sådan lidt mistroisk, hvorvidt den store gevinst i lotterier mon findes i virkeligheden. Men det gjorde den her, kan jeg skrive under på nu, siger Christina Reis Larsen.

Hun forklarer, at den spritnye bil kom som sendt fra himlen, da familien netop stod og skulle investere i ny bil. Så i stedet for at bruge en formue i en ny bil, kunne familien fra Støvring for bare 30 kroner sætte sig bag rattet i en helt ny Citroën.

Dobbelt formål

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit efterårs-skrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et af Diabetesforeningens skrabelodder til 30 kroner, går minimum 11 kroner til sælgeren. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis sælgeren bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

-  Skrabelotteriet har et dobbelt formål, det handler både om at indsamle penge til børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, benytter muligheden til at lære noget om diabetes. Vi bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

Diabetes inde på livet

I Støvring glæder det Christina Reis Larsen, at Diabetesforeningen bruger overskuddet fra sit skrabelotteri til at gøre børn og unges hverdag med diabetes bedre. Hun kender nemlig konsekvenserne af den kroniske sygdom fra sit arbejde som sygeplejerske på kardiologisk afdeling på Aalborg Sygehus.

- Diabetes er en rigtig forfærdigelig sygdom, hvis den ikke bliver behandlet ordentlig. Jeg er i kontakt med mange diabetespatienter i mit daglige arbejde, fordi diabetes og hjerte-kar-sygdom jo desværre hænger uløseligt sammen. Derfor er det rigtig dejligt, at penge fra salget af skrabelodder går til et godt formål, siger Christina Reis Larsen.

Bil og drømmerejse på højkant

I efterårets skrabe-lotteri er der mere end 10.400 gevinster på lodderne. Heriblandt to styk Citroen C3 Iconic til en værdi på 145.490 kr. inkl. levering og metallak samt to styk drømmerejsegavekort fra Apollo hver til en værdi af 50.000 kr.

Artiklen er skrevet af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes