BLIV MEDLEM

2018: Det var helt vildt, jeg har aldrig prøvet at vinde

I efteråret blev Jeanett Søndergaard den heldige vinder af en ny bil. Hun har aldrig prøvet at vinde før, men det ændrede sig, da hun deltog i Diabetesforeningens skrabelotteri.

Jeanett Søndergaard siger altid ja til at deltage i Diabetesforeningens skrabelotteri, og hun synes, det er rart, der er mulighed for at give lidt ekstra til foreningen. Hun har været medlem i 20 år, siden hendes datter fik type 1-diabetes som 10-årig. Fotograf: Nils Lund Pedersen

- Min datter har brugt foreningen meget til at søge hjælp i forhold til hendes diabetes, og foreningen gør et stort stykke arbejde. Jeg synes, det er godt, der er flere måder at støtte foreningen på. Skrabelodderne bliver sendt til mig hvert år, siger Jeanett Søndergaard.

En ganske almindelig aften sad Jeanett Søndergaard sammen med sin datter hjemme i Middelfart, som også får tilsendt lodder hvert år. Hun havde nogle få lodder tilbage og solgte derfor nogle af dem til sin mor.

- Vi sad bare hjemme en sen aften og snakkede. Min datter vidste ikke rigtig, hvad hun skulle gøre med sine lodder, så hun spurgte mig, om jeg ville købe nogen af dem. Jeg køber så fire-fem stykker og skraber dem med det samme, fortæller Jeanett Søndergaard.

Troede ikke på det

Da lodderne var skrabet, trak Jeanett Søndergård på skulderne og troede ikke, hun havde vundet, selvom der var tre Citroën-logoer på det ene skrabelod. Heldigvis havde Jeanetts datter bedre styr på reglerne end sin mor.

- Så fik jeg tre ens og sagde til min datter, at det var typisk, jeg fik tre, når man skulle have fire. Men så kiggede hun på mig og sagde, at det altså var rigtigt nok. Man skulle kun have tre. Det var helt vildt, jeg har aldrig nogensinde prøvet at vinde noget i et lotteri, så jeg blev helt paf, siger Jeanett Søndergaard.

Man skulle måske tro, at Jeanetts datter blev ked af, at hun netop havde solgt vinderloddet til sin mor, men Jeanett var den helt rigtige vinder. Hun bruger nemlig flere slags skrabelodder meget flittigt, og giver dem ofte væk til familie og venner.

- Min datter sagde til mig ”mor, hvis der er nogen, der fortjener at vinde, så er det dig. Du giver altid lodder til os andre”, fortæller Jeanett Søndergaard.

Fejrede med kollegaerne

Da Jeanett Søndergaard havde vundet lotteriet, besluttede hun at dele glæden med sine kollegaer, og hun bestilte derfor en flot kage med Citroën logo. Kollegaerne på Sygehus Lillebælt var ifølge Jeanett Søndergaard tidligere skeptisk over for lotterier og konkurrence, men det fik Jeanett lavet om på. 

- De sagde til mig, at de syntes, det var helt vildt, fordi ingen af dem kendte nogen, som havde vundet. Og de troede ikke på, at der rent faktisk var nogen, der vandt. De fik så set, at der ér nogen, der vinder, fortæller Jeanett Søndergaard. 


I forårets skrabelotteri, som løber fra den 18. februar til og med 7. juni, er der mere end 7.000 gevinster til en værdi af over en million kroner. Heriblandt en Citroën C3 inklusive levering og metallak til en værdi af 140.490 kr. samt rejsegavekort fra Apollo til en værdi af 50.000 kr. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes