BLIV MEDLEM

2017: Skrabelodsvinder skal have familien med ud at rejse

Betty Thomsen på 78 vil invitere børn, børnebørn og oldebørn en tur til et varmt sted for det rejsegavekort på 100.000 kr., hun vandt i Diabetesforeningens skrabelotteri i efteråret.

Betty Thomsen fra Esbjerg troede ikke sine egne øjne, da hendes storesøster i efteråret 2017 kom forbi med et skrabelod fra Diabetesforeningen. På skrabeloddet var der tre logoer fra rejsearrangøren TUI, hvilket var ensbetydende med, at skrabeloddet kunne byttes til et rejsegavekort på intet mindre end 100.000 kroner.

- Jeg har aldrig før vundet noget eller kendt nogen, der vandt noget stort. Derfor måtte min søster og jeg kigge på loddet og hinanden flere gange for at finde ud af, om det var rigtigt. Det var først efter, vi havde kontaktet Diabetesforeningen, at det gik op for os, at gevinsten var hjemme, fortæller Betty Thomsen, der er 78 år.

Egentlig var det hendes søster på 86 år, der havde købt skrabeloddet, men da søsteren selv synes, at hun er blevet for gammel til at rejse, har Betty Thomsen fået lov til at indløse rejsegavekortet på de 100.000 kroner.

- Det er rigtig dejligt at kunne komme ud at rejse. Jeg har tre børn, seks børnebørn og to oldebørn, som jeg gerne vil invitere ud at rejse. Jeg har ikke besluttet, hvor vi skal rejse hen, men jeg tror det skal være et varmt sted, siger Betty Thomsen.

Hun fortæller, at hendes søster, der er lidt af en spillefugl i forhold til hende selv, købte loddet af en dreng, der ringede på døren i efteråret 2017. Et køb, som Betty Thomsen altså er rigtig glad for den dag i dag.      

Har selv diabetes inde på livet

I Esbjerg glæder det Betty Thomsen, at Diabetesforeningen bruger overskuddet fra sit skrabelotteri til at gøre børn og unges hverdag med diabetes bedre. Hun har nemlig selv haft konsekvenserne af den kroniske sygdom tæt inde på livet.

En af hendes søstre fik type 1-diabetes som 6-årig. Dengang var man ifølge Betty Thomsen ikke så dygtige til at behandle sygdommen, som man er i dag, hvilket desværre betød, at hendes søster døde som 42-årig.

- Diabetes er en rigtig forfærdelig sygdom, hvis den ikke bliver behandlet ordentlig. Derfor er det rigtig dejligt, at penge fra salget af skrabelodder går til et godt formål, siger Betty Thomsen, der også har haft en veninde, der fik type 1-diabetes som 30-årig, men som dog levede et langt liv med sygdommen.

Af Jacob Gyldenløve Aaen, jga@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes