BLIV MEDLEM

2019: Lykkenummervinder overrasker familien med ekstra ferie

Det vakte jubel, da Charlotte Larsen fra Vils vandt efterårslotteriets lykkenummerkonkurrence. Gevinsten, et rejsegavekort på 5.000 kr. til Happydays, skal familien bruge på aktiv ferie i Rebild Bakker.

I Charlotte Larsens familie har de altid støttet gode formål og forskning i sygdom. Selv lever hun med type 1-diabetes, og derfor deltager hun fast i Diabetesforeningens skrabelotteri ved at få tilsendt lodder, hun kan købe til medlemspris. Men det var først, da hun i efteråret registrerede sit lykkenummer, at hun havde heldet med sig og vandt et rejsegavekort på 5.000 kr. Det betød, at hun nu kan forkæle sin mand og to sønner med en efterårsferie i Rebild Bakker.

– Det er faktisk første gang, jeg har prøvet at indtaste lykkenummeret, siger Charlotte Larsen. Derfor var glæden ekstra stor, da hun, efter en opringning fra Diabetesforeningen, kunne overraske sin familie med, at der bliver råd til en ekstra ferie:

– Det var så fedt. Børnene jublede, og vi brugte hele aftenen på at snakke om, hvor vi skal tage hen.

– Jeg er lige startet på en videregående uddannelse til social- og sundhedsassistent. Når man er begyndt at læse, sparer man penge på den slags udgifter, så det er dejligt at kunne forsøde tilværelsen med en ferie, vi ikke havde planlagt, siger Charlotte Larsen.

På skattejagt i Rebild Bakker

Familien elsker at cykle og holde aktiv ferie i naturskønne omgivelser, hvor de også kan tage deres hund med. Derfor har de besluttet, at gavekortet skal bruges på et weekendophold på Comwell i Rebild Bakker, hvor de kan tage på en helt særlig form for skattejagt, den såkaldte geocaching. Det er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde ”skatte”, som andre deltagere har gemt.

– Vi har været der før, og Rebild Bakker er fantastisk flot, når det står i efterårsløv. Så kan vi gå på jagt efter geocacher i naturen. Vi har ikke fundet dem alle i Rebild, så vi skal nok op og finde et par stykker mere, fortæller Charlotte Larsen.

Lodder til medlemmer

Nu er Diabetesforeningens store forårslotteri i gang. Og i marts måned sendte vi lodbøger ud til en stor del af vores medlemmer og andre udvalgte personer med tilbud om at købe dem til en ekstra god pris.

Hvis man modtager lodder fra os og har lyst til at købe dem, betaler man blot det medfølgende indbetalingskort, og så kan felterne skrabes for at se om der er gevinst.
Ønsker man ikke at spille med, sender man gratis lodderne retur i den vedlagte returkonvolut.

Dobbelt formål

Hvis man tilmelder sig skrabelotteriet som sælger, tjener man hele 14 kroner, hver gang man sælger et af Diabetesforeningens skrabelodder til 30 kroner – uanset antallet af bestilte og solgte lodder.

– Skrabelotteriet handler både om at samle penge ind til Diabetesforeningens arbejde for børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, får viden om diabetes og bidrager til at skabe opmærksomhed om sygdommen. Det er der behov for. Vi bruger overskuddet til blandt andet kurser for børn og familier, til at støtte diabetesforskning og til rådgivning og oplysning, siger Sebastian Erbo Hoffmann, der som marketingchef i Diabetesforeningen er ansvarlig for lotteriet.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

Præmier på højkant i nyt lotteri

I forårets skrabelotteri er der mere end 7.300 gevinster på lodderne til en samlet værdi af 1,1 million kr. Heriblandt en Toyota Yaris Hybrid inklusive levering og metallak til en værdi af 193.990 kr. samt 2 rejsegavekort fra Apollo à 50.000 kr.

Skrevet af Nicolai Fentz

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes