BLIV MEDLEM

2019: Skrabeloddet blev til en bil

Skrabeloddet til en spritny 'VW up!' blev købt af Richard Larsen fra Frederiksberg. Han var på besøg hos sin mor i Esbjerg, da det pludselig bankede på døren. Udenfor stod to glade, unge mennesker, som ville sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Det var her, han købte vinderloddet.

Richard Larsen havde ikke regnet med, at han købte billetten til en sprit ny 'VW up!' til en værdi af 90.000 kr., da han købte et skrabelod fra Diabetesforeningen af to unge mennesker i Esbjerg.

I første omgang tænkte Richard Larsen faktisk, at han ikke ville købe et skrabelod. Men så fik hans mor overtalt ham til at støtte den gode sag – hvilket egentligt også gav god mening for Richard Larsen, der selv er diabetiker og har været medlem af Diabetesforeningen i 43 år.

- Det var faktisk på opfordring af min mor, at jeg købte skrabeloddet. Hun købte selv et og sagde til mig, at det skulle jeg også gøre. Og så gør jeg jo, som min kære mor siger, fortæller Richard Larsen.

Richard Larsen har haft type 1-diabetes siden han var ganske ung, og hans søn har også fået konstateret type 1-diabetes. Derfor har hele hans familie sygdommen tæt inde på livet.

Én bil kan stadig vindes

Da han pludselig stod med vinderloddet, blev en helt almindelig dag til noget særligt. Richard Larsen vandt den første bil ud af to i årets skrabelotteri. Han kontaktede hurtigt Diabetesforeningen og i sin glæde og overraskelse, føltes det næsten for godt til at være sandt.

- Jeg var rigtig glad, men blev også bekymret for, hvor jeg skulle gøre af loddet, så det ikke forsvandt i en brystlomme. Men jeg var mest bekymret for at få det bekræftet af Diabetesforeningen, for tænk, hvis de ikke havde modtaget mine oplysninger.

Men vinderloddet blev både modtaget og bekræftet og ved overrækkelsen af bilen sagde Richard Larsen, at det var de bedste 25 kroner, han længe havde brugt. Han er heller ikke i tvivl om, at han i fremtiden gerne vil købe flere skrabelodder.

- Jeg kunne sagtens finde på at købe skrabelodder igen, for det er da noget, jeg kun har gode erfaringer med nu. Og så går det jo også til et godt formål.

Af Anette Olesen  

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes