BLIV MEDLEM

2019: Vinderlod på 50.000 kr. var nær røget ud med de gamle aviser

Vejle-familie tager til Asien på drømmerejse efter stor gevinst i Diabetesforeningens skrabelotteri. – Vi troede ikke rigtig på det, siger skrabelodsvinder Ole Andersen. Nu er det store forårslotteri i gang.

Familien Andersen har været medlemmer af Diabetesforeningen i årevis og spiller altid med i foreningens skrabelotteri for at støtte diabetessagen. Indtil i efteråret 2019 havde de aldrig fået gevinst, og skrabeloddet med et rejsegavekort på 50.000 kroner til Apollo Rejser var nær røget ud med avisbunken:

– Vi havde siddet og ryddet op i de gamle aviser, som skulle smides ud, da vi opdagede, at et brev fra Diabetesforeningen lå imellem dem, siger Ole Andersen.

Brevet var til medlemmer, der får skrabelodderne tilsendt med posten, så de kan købe dem til en favorabel pris og skrabe dem selv. Det plejer familien Andersen altid at gøre. Men denne gang havde de helt overset konvolutten, som ovenikøbet var havnet i udsmidningsbunken af gamle aviser. Da de fandt den, blev den derfor åbnet med det samme, lodderne betalt og samtlige af dem skrabet – og til deres store forbløffelse var der gevinst på det ene.

– Vi blev meget overraskede, da vi så de 3 logoer fra Apollo, fortæller Ole Andersen om familiens reaktion, da de en efterårsdag vandt rejsegavekortet på 50.000 kr.

Familien fejrede det forsigtigt med en god flaske vin om aftenen: – Vi troede ikke rigtigt på det, før vi havde fået gavekortet.

Rejseglad familie med diabetes tæt inde på livet

– Vi er superglade for at rejse, så det passer godt ind i vores familie, fortæller Ole Andersen. Næste tur går til Livingstone i Zambia, hvor de skal se Victoria Falls og sejle i kano på Zambezi-floden.

Ole Andersens 18-årige datter har type 1-diabetes, og hans svigerfar har type 1½-diabetes. Derfor har familien været medlem af Diabetesforeningen de seneste otte år for at støtte den gode sag både gennem det faste medlemskab og ved at deltage i skrabelotteriet.

Gavekortet på de 50.000 kr. har de tænkt sig at bruge i vinterhalvåret 2020 til en to uger lang familieferie i Vietnam eller Thailand, som netop ikke hører til blandt deres typiske rejsemål.

Lodder til medlemmer

Nu er Diabetesforeningens store forårslotteri i gang. Og i marts måned sendte vi lodbøger ud til en stor del af vores medlemmer og andre udvalgte personer med tilbud om at købe dem til en ekstra god pris.

Hvis man modtager lodder fra os og har lyst til at købe dem, betaler man blot det medfølgende indbetalingskort, og så kan felterne skrabes for at se om der er gevinst.

Ønsker man ikke at spille med, sender man gratis lodderne retur i den vedlagte returkonvolut.

Dobbelt formål

Hvis man tilmelder sig skrabelotteriet som sælger, tjener man hele 14 kroner, hver gang man sælger et af Diabetesforeningens skrabelodder til 30 kroner – uanset antallet af bestilte og solgte lodder.

–  Skrabelotteriet handler både om at samle penge ind til Diabetesforeningens arbejde for børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, får viden om diabetes og bidrager til at skabe opmærksomhed om sygdommen. Det er der behov for. Vi bruger overskuddet til blandt andet kurser for børn og familier, til at støtte diabetesforskning og til rådgivning og oplysning, siger Sebastian Erbo Hoffmann, der som marketingchef i Diabetesforeningen er ansvarlig for lotteriet.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

Præmier på højkant i nyt lotteri

I forårets skrabelotteri er der mere end 7.300 gevinster på lodderne til en samlet værdi af 1,1 million kr. Heriblandt en Toyota Yaris Hybrid inklusive levering og metallak til en værdi af 193.990 kr. samt 2 rejsegavekort fra Apollo à 50.000 kr.

Skrevet af Nicolai Fentz

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes