MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Støt oplysning og forebyggelse

Bliv støtte-giver og støt oplysning og forebyggelse

Derfor gør vi det

Antallet af diabetikere er fordoblet de sidste 10 år og i dag er der 320.000 diabetikere i Danmark. Diabetesforeningen gennemfører hvert år store forebyggelses- og oplysningskampagner rundt om i hele landet. Formålet er at bremse den hastige vækst i antallet af diabetikere og opspore mennesker som går rundt med en uopdaget type 2-diabetes.

Hvad har vi gjort

I år 2013 gennemførte Diabetesforeningen en stor landsdækkende kampagne, hvor fokus var på diabetes og arvelighed. Derudover arrangerede vi i samarbejde med Apotekerforeningen 137 arrangementer rundt om på apoteker i hele landet. Her oplyste vi danskerne om diabetes og forebyggelse. På udvalgte apoteker kunne kunderne få tjekket deres risiko for at have eller udvikle type-2 diabetes. Kunderne fik målt deres blodsukker samt tog en risikotest, som begge er gode til at indikere risikoen for at type-2 diabetes.

Hvert år afholder vi Diabetes Update, som er en faglig konference, hvor sygeplejersker, fodterapeuter og andre sundhedsfaglige deltagere får den nyeste viden om diabetes, som de kan bruge i praksis i kontakten med diabetikere.

Hvad gør vi fremadrettet

I takt med at antallet af diabetikere stiger år for år, er der stadig et enormt behov for at sætte fokus på oplysning og forebyggelse. Din støtte er med til at sikre, at mennesker med prædiabetes kan opspores i tide og måske undgår sygdommen og følgesygdomme. Samtidig skaber vi med oplysningskampagnerne en forståelse i den danske befolkning for sygdommen og hvad det vil sige at leve med diabetes.

Mange tak for dit bidrag.

Plakat _er _der _diabetes _i _din _familie

I 2013 hang ovenstående plakat rundt om på landets togstationer. Budskabet var, at type 2-diabetes er en arvelig sygdom. 

Plakat _bekaemp _diabetes

I 2014 vil ovenstående plakat være at finde rundt om på landets togstationer. Budskabet er, at motion kan forebygge type 2-diabetes og de alvorlige følgesygdomme.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes