BLIV MEDLEM

Arv og testamente

At donere sin arv til velgørenhed er en meget generøs handling. Få et tilskud på op til 5.000 kroner til oprettelse af dit testamente.


Mød verdens venligste advokat: For mange virker det uoverskueligt at tage kontakt til en advokat. Derfor har vi fået verdens måske venligste advokat, Bent, til at svare på nogle af de spørgsmål, de fleste af os går rundt med. Se filmene med Bent – og husk du kan altid blive ringet op af en advokat. Det er også ganske gratis.

Sådan kontakter du os

Har du spørgsmål til, hvordan du kan betænke Diabetesforeningen i dit testamente, så kan du eller din advokat kontakte Louise Ravn Christiansen på tlf. 63 12 90 92 eller lrc@diabetes.dk

Send dit testamente til:

Diabetesforeningen
Stationsparken 24, st. tv.
2600 Glostrup
CVR-nr.: 35 23 15 28

Hvorfor skrive testamente?

Med et testamente bestemmer du selv over din arv og sikrer, at den bliver fordelt, præcis som du ønsker det. Et testamente kan samtidig være med til at forhindre situationer med misforståelser og konflikter mellem dine efterladte. Uden et testamente vil dine penge blive fordelt efter arveloven. 

Testamenter til Diabetesforeningen

Du har mulighed for at testamentere op til 75% af din formue til en humanitær organisation som Diabetesforeningen.

Har du ikke tvangsarvinger, bør du oprette et testamente, og du kan vælge at testamentere hele eller dele af din arv til velgørenhed. Hvis du ikke har arvinger og ikke opretter testamente, vil SKAT automatisk modtage hele din arv.

Vi behandler dit testamente med stor respekt for din sidste vilje og øremærker dit bidrag til det, du har ønsket i dit testamente.

Arvefolder grafik

Vil du også betænke Diabetesforeningen?

Du har også mulighed for at donere til Diabetesforeningen via dit testamente. Find mere information i folderen om arv og testamente.

Hent folderen om arv og testamente

 

Diabetesforeningen er en privat organisation, som kun modtager ca. 10 % i offentlig støtte. Derfor er bidrag fra arv helt afgørende for vores formålsbestemte indsats, for at kunne hjælpe, støtte og rådgive det stigende antal børn og voksne med diabetes til et godt liv med diabetes, samt støtte til forskningen, for at finde en kur mod diabetes. Alle beløb gør en forskel.

Diabetesforeningen er en del af "Det gode testamente", som er et partnerskab med i alt 33 velgørende organisationer, som er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Læs mere om "Det gode testamente"

Bestil gratis folder om "Det gode testamente" i netbutikken

Støt, uden det koster dine arvinger noget

Gratis advokathjælp

Hvis du betænker Diabetesforeningen i dit testamente, tilbyder vi gratis rådgivning og hjælp af en advokat til at skrive testamentet. Du kan få op til 5.000 kr. fra os i tilskud til at skrive dit testamente.

Diabetesforeningen er fritaget for arveafgift. Det betyder, at hele beløbet, du testamenterer, går direkte til det formål, du vælger. I nogle tilfælde kan det også betyder, at du kan testamentere et beløb til Diabetesforeningn, uden at det vil koste dine øvrige arvinger noget.

Læs, hvordan du kan støtte, uden det koster dine arvinger noget

Læs mere om arveloven

Mindegaver

I forbindelse med bisættelse eller begravelse ønsker nogle, at deltagerne giver et bidrag til Diabetesforeningen i stedet for blomster. Det kalder vi mindegaver.

Læs mere om mindegaver

Hvad går pengene til?

Diabetesforeningen arbejder politisk på at forbedre vilkårene for mennesker med diabetes og deres pårørende. Med en donation gennem dit testamente kan du sikre, at de værdier, der er vigtige for dig, også bliver bevaret i fremtiden.

Det er særligt den støtte, vi modtager fra arv og testamenter, der gør, at vi kan støtte den danske diabetesforskning og tilbyde kurser og rådgivning til det stigende antal børn, unge og ældre, der rammes af diabetes.

Du bestemmer naturligvis selv, hvilke områder af Diabetesforeningens arbejde, du ønsker at betænke. Vores arbejde er målrettet tre indsatsområder:

  • At forebygge diabetes
  • At leve med diabetes
  • At helbrede diabetes

Læs mere om Diabetesforeningen

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes