MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Spis dig slank efter dit blodsukker

Professor Arne Astrup’s foredrag: ”Spis dig slank efter dit blodsukker”   

- et nyt paradigme for kostbehandling af type 2 diabetes samt besøg af Diabetesforeningens landsformand Truels Schultz 

Mandag den 28. januar 2019 kl. 19:00 indbyder vi til et spændende foredrag med Professor Arne Astrup, læge, dr.med. leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Præcisions medicin, som er baseret på den enkelte patients biologiske fingeraftryk, er også kommet til den diætetiske behandling af den overvægtige og diabetiske patient. Kostsammensætningen har vist sig have afgørende betydning for mæthed, overholdelse og vægttab, men hvor helt forskellige kosttyper er nødvendige for den normoglykæmiske, den prædiabetiske og diabetiske person.

Den optimale kost for den enkelte patient fastlægges ud fra et faste glukose (evt HgbA1c), evt. suppleret med c-peptid. Tidlig og effektiv intervention har vist sig at være livsforlængende hos type 2 diabetikere, og den nye viden har skabt mulighed for mere effektiv glykæmisk kontrol og vægttab hos disse patienter.

Principperne er der redegjort for i bogen ”Spis dig slank efter dit blodsukker”, som der vil blive mulighed for at få signeret med rabat.

Diabetesforeningens landsformand Truels Schultz fortæller indledningsvis om nyt fra foreningen som i 2018 har gennemgået store forandringer på det organisatoriske plan og betydningen af disse for medlemmerne.

Tilmelding med bestilling af billetter skal - pga. plads i lokalet - sker efter først til mølle-princippet. Send mail til horsholm-fredensborg@diabetes.dk. Oplys navn, adresse, telefon og medlemsnummer.

Tilmelding på tlf. 45 86 66 55 mellem kl. 13.00-16.00 på hverdage (lukket lørdag/søndag/helligdage). Alle deltagere skal medbringe billet/bekræftelse som fremsendes på mail.

Der serveres forfriskninger og det bliver muligt at købe foreningens kostbøger til særpris. 

Gratis adgang for medlemmer af foreningen.                                                                                 

Arrangør:

Hørsholm-Fredensborg Lokalforening

Dato:

Sted:

Hørsholm Sognegård (indgang fra Ridebanen)
Barakstien 2
2970 Hørsholm

Kontaktperson:

Formand Jerry Ritz

45 86 66 55 (ml. 13-16 på hverdage)

horsholm-fredensborg@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes