Forældrerolle

Familier til børn i 0.-3. klasse

Børn med diabetes og deres søskende møder andre børn, der er i samme situation, mens de laver sjove aktiviteter.

Hverdagen ændrer sig markant, når ens barn får diabetes, og kurserne er tænkt som en hjælp til familierne og barnet, så livet med diabetes kan blive så godt som muligt.

Kurserne er baseret på netværksdannelse og erfaringsudveksling familierne imellem, samtidig med at den enkelte familie får gode fælles oplevelser og samvær med ligesindede.

Det faglige indhold på kurserne drejer sig om, hvordan det påvirker en familie, når et barn har diabetes. Det kan handle om, hvordan man får hverdagen til at fungere med blodsukkerstyring og insulin. Men også om, hvordan man kan være opmærksom på og håndtere forældreroller, parforhold og andre søskende med mere.

Lige så vigtigt er det samvær, der er med de øvrige familier på kurserne. Barnet med diabetes og dets søskende møder andre børn, der er i samme situation, mens de laver sjove aktiviteter med yngre voksne, der selv har diabetes.

Praktisk information om kurset

Kurset er normeret til 10-12 familier. Kursusteamet består af en kursusleder med pædagogisk baggrund, en diabetessygeplejerske, en diætist og tre yngre voksne, der selv har diabetes.

Pris: 
Der er en egenbetaling på 500 kr. pr. kursusdeltager inklusiv overnatninger og fuld forplejning. Børn under 2 år deltager gratis. Tilmeldingen er bindende. Det betyder, at deltagergebyret ikke tilbagebetales.

Djursland

Hvornår:
Den 26. maj kl. 11.15 til den 28. maj 2023 kl. 13.00 på Pindstrup Centeret på Djursland.

LUKKET FOR TILMELDING

Midtsjælland

Hvornår:
Den 16. juni kl. 10.30 til den 18. juni 2023 kl. 13.00 på EMMAUS ved Haslev på Midtsjælland.

LUKKET FOR TILMELDING

S0W9799

Kom og vær med

Som medlem af Diabetesforeningen, har du mulighed for at møde andre familier med børn med diabetes gennem vores tilbud.