Skolebarn Ude Leg 03

At stå i en krise

Når ens barn får konstateret diabetes, er det naturligt at opleve det som en krise. Men husk, at det bliver bedre.

Når man pludselig står i en svær situation, er der ikke nogen reaktion, der er mere rigtig end andre. Nogle forældre har brug for at tale meget om diabetes, mens andre måske har brug for at tale så lidt om det som muligt. 

Det stiller større og anderledes krav at være forælder til et barn med diabetes. Det, der kan være et almindeligt og enkelt familieliv, bliver pludselig besværligt, da sygdommen kræver kendskab, planlægning og struktur.

Hjerte

Naturlige følelser i en krise

vrede og irritation

bitterhed

meningsløshed

passivitet

ensomhed

manglende evne til at træffe en beslutning

manglende overblik og overskud

manglende ro og søvn

manglende hukommelse

skyld – og skamfølelse

angst og bekymring

uretfærdighed

sammenbrud af et hidtidigt verdensbillede

Husk dig selv

Nogle forældre føler, at de skal kæmpe en masse kampe. Du kæmper måske med dig selv (skyld - og skamfølelse), du kæmper måske en kamp i parforholdet (hvem skal gøre hvad), og måske du også kæmper på sygehuset og med kommunen. Derfor er det vigtigt, at du som forælder finder ud af, hvilke kampe du vil kæmpe, og hvor din energi skal lægges.

Brug ikke al din energi på at kæmpe, men husk dig selv og dine egne behov. Har du været vant til at gå til fitness, pigeaftener eller gå i teatret, er det en god ide at holde fast i det og prioritere de ting i det omfang, det er muligt. Husk de ting, som giver dig energi og overskud.

Måske du ikke tager af sted så ofte som tidligere, og måske der går et stykke tid, inden du har overskud til at tage af sted, men husk dig selv og dine behov.

Husk at bede om hjælp

Det kan være svært at bede om hjælp fra venner/forældre/naboer, men som regel vil mange gerne hjælpe – de ved bare ikke, hvordan de skal hjælpe jer, eller hvad I har brug for.

Vær åben om dine/jeres behov og tag imod al den hjælp, I får tilbudt.

1600X600px4

Er dit barn ny med diabetes?

Og skal du finde fodfæste i en ny hverdag?