Diabetesforeningen og GF Fonden sammen om sunde fællesskaber online

Diabetesforeningen og GF Fonden samarbejder om virtuel træning og yoga på facebook, så flere med diabetes har kunnet holde fast i en aktiv livsstil under forårets nedlukning.

Screenshot Onlinetræning Med Mathilde
04. juni 2021 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Virtuelle fællesskaber har fået en helt ny betydning under corona-pandemien, der har holdt mange hjemme, lukket sportsklubber og fitnesscentre. Derfor har Diabetesforeningen aktivt sat gang i online-træning via facebook, og siden nytår har GF Fonden været ombord som aktiv partner.

- Vi er meget glade for, at GF Fonden har set behovet for at støtte personer med diabetes i at fastholde deres aktive livsstil på trods af corona-restriktioner, siger Claus Borup Skovsgaard, frivillighedskonsulent i Diabetesforeningen.

Diabetesforeningens egne undersøgelser viser, at mange med diabetes har været mindre fysisk aktive under nedlukningerne, og derfor har det været vigtigt at tilbyde alternativer til de lukkede sportsklubber, fitnesscentre og Diabetesforeningens egne motivationsgrupper, gåhold og andet.

Stærkt samarbejde

Samarbejdet med GF Fonden har fået rigtig mange med diabetes til at røre sig og skabt vigtige fællesskaber hjemmefra:

- Når vi i GF Fonden udvælger projekter, kigger vi altid på, hvor mange der kan få glæde af det. Og man må sige, at vores samarbejde med Diabetesforeningen i den grad har potentiale til at gøre en forskel i mange danskeres liv – både dem, der har diabetes, og alle os andre, som også har mulighed for at deltage i de virtuelle træninger. Sidst, men ikke mindst er vi glade for at kunne bidrage til at skabe gode fællesskaber i den her tid, hvor mange føler sig ensomme, siger Jens Jørgen Vinther, der er formand i GF Fonden.

Hver mandag og fredag

Træningen er åben for alle via Diabetesforeningens facebook-side mandag og fredag kl. 10 om formiddagen og fortsætter foreløbig som supplement. Der er fortsat behov for virtuelle muligheder, fortæller frivillighedskonsulent i Diabetesforeningen Claus Borup Skovsgaard:

- Der er mange, som tøver med at genoptage deres aktiviteter fra før corona, fordi de måske mangler vaccination eller har pårørende, som ikke er vaccineret. Der giver de virtuelle fællesskaber en tryghed, som der fortsat er brug for, siger Claus Borup Skovsgaard.

GF Fonden og Diabetesforeningen arbejder nu på at udvide samarbejdet om de sunde fællesskaber online.

Læs mere

Flere online-tilbud fra Diabetesforeningen