Hele Danmark går sammen i bevægelsens år

I 2021 skal vi alle ud at gå – sammen og hver for sig. Det er ambitionen for den første bølge af en ny landsdækkende kampagne, ”Sammen i bevægelse”, som DR har stablet på benene i samarbejde med Diabetesforeningen og en række andre organisationer.

Danmark Går Sammen
18. januar 2021 | Af Simon Festersen sfe@diabetes.dk

En række store organisationer, alle med det til fælles, at de arbejder med gangaktiviteter, er gået sammen for at sætte fokus på alle de vidunderlige gevinster, som gåture kan tilbyde.

Samarbejdet er blevet til den bølge, der hedder ”Danmark går sammen”, og som skyller ind over hele landet fra den 25. januar. Her vil du få mulighed for at deltage i gå- eller vandreture, blive inspireret, tælle skridt og udfordre din familie, venner og kolleger i den ædle gangdisciplin. 

Allerede nu ligger det også fast, at ”Danmark går sammen” samler ind til Danmarksindsamlingen den 6. februar, Aftenshowet på DR står klar med forskellige udfordringer, der kan sætte skub i motivationen, ligesom der vil blive stablet en masse lokale arrangementer på benene.

Du kan følge med på kampagnesiden danmarkgaarsammen.dk hele året. På de sociale medier kan du dele dine oplevelser under hashtagget #danmarkgaarsammen og #gåmed.

Sund for krop og sjæl

Målet er at sætte gang i danskerne, alle danskerne vel at mærke, og det betyder, at der i løbet af året vil være aktiviteter, der hver især tager højde for den enkeltes behov. Både små og store skridt tæller.

Diabetesforeningen er også med i den første bevægelsesbølge, og det er frivillighedskonsulent Claus Borup Skovsgaard glad for.

 - Gåturen er den lettest tilgængelig motionsform, og så er den samtidig sund for både krop og sjæl. Det vil sige, at den er nem at kaste sig over i en tid, hvor coronavirusset har vanskeliggjort en aktiv livsstil for mange personer med diabetes. Derfor sætter vi selvfølgelig stor pris på, at så mange organisationer har slået pjalterne sammen for at sætte fokus på netop gang, og vi glæder os til de mange aktiviteter, der kommer til foregå i løbet af året, siger han.

Diabetesforeningen vil løbende holde jer opdateret på vores kommunikationskanaler.

Af hensyn til coronavirus kan vi på nuværende tidspunkt ikke samles med andre end dem fra vores husstand. Så hiv kæresten, konen, manden eller ungerne med ud at gå - eller nyd roen på en tur alene. Det er fortsat strengt nødvendigt at holde afstand og passe på hinanden. Men lige så snart, der er mulighed for det, vil der blive arrangeret et væld af gåture sammen med andre.

Vandreklub T2
Forhåbentlig kan vi snart komme ud at trave stierne tynde igen. Arkivfoto.

2021 bliver et aktivt år

”Danmark går sammen” er en del af den nye landsdækkende motionskampagne ”Sammen i bevægelse”, som Kronprins Frederik satte i gang under DR’s stort anlagte sportsshow den 3. januar.

Kampagnen skal inspirere danskerne til mere bevægelse og fællesskab gennem hele 2021, og derfor vil seks bølger af bevægelse ramme Danmark med hvert sit tema. 

”Sammen i bevægelse” er et samarbejde mellem DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI. Mens DR i løbet af året vil producere en lang række af programmer og indhold på radio, tv og web, vil idrætsorganisationerne arrangere og invitere til et hav af forskellige bevægelsesaktiviteter.