Ny hjemmeside - undskyld vi roder

Mandag den 18. januar ændrer Diabetesforeningens hjemmeside udseende. Lige nu arbejder den digitale afdeling på højtryk med at få den klar. Planen er dog en ’rullende lancering’, så der vil være ting, der ikke ligger på hjemmesiden fra dag ét.

Housewarming
18. januar 2021 | Af Sara Hartmann Sivertsen

Vi stiller her 4 skarpe til Anna Thyra Westenbæk, der er leder af digitale medier i Diabetesforeningen. Hun fortæller bl.a., hvad du skal gøre, hvis du ikke kan finde det, du skal bruge på diabetes.dk.

Hvordan kan det være, at Diabetesforeningen skal have ny hjemmeside?

Den nye hjemmeside kommer til at løse en udfordring med et teknisk aldrende system, der ikke længere levede op til vores ønsker for en god, moderne hjemmeside. 

Hjemmesiden var samtidig begyndt jævnligt at gå i sort over kortere eller længere perioder, så vi var nødt til at reagere hurtigt. 

Hvad er det nye på diabetes.dk?

Den nye hjemmeside får et nyt, grafisk udtryk, med fokus på den gode brugeroplevelse – både på mobilen og for svagtseende.

Vi har set på, hvad vores brugere efterspørger, så det, der bliver søgt allermest på, også er lettest at finde.

Appen "Diabetes og kulhydrattælling" bliver også flyttet til ny teknisk platform, men vi håber ikke, at brugerne kommer til at mærke noget til det.

Vi har gennem årene fået rigtig, rigtig meget indhold på diabetes.dk – den nye hjemmeside har tvunget os til at tage stilling til over 2.000 sider, aldrende pjecer og gamle billeder. Vi har derfor luget en del ud og bedt vores faglige eksperter om at udvælge det vigtigste – samtidig med at nogle sider er blevet opdateret. Den proces vil vi fortsætte med over de næste måneder, selvom udseendet på diabetes.dk skifter fra i morgen.  Vores populære risikotest, hvor man kan blive klogere på, om man har risiko for at have eller udvikle type 2-diabetes, når desværre heller ikke at blive færdig til i morgen.

Jeg glæder mig rigtig meget til at vise den nye hjemmeside frem. Det er lidt ligesom at invitere folk til housewarming, hvor man viser alle de nye rum frem for venner og bekendte – selvom der stadig står et par flyttekasser hist og her. Vi håber på tålmodighed fra brugerne af hjemmesiden, mens vi pakker ud og kommer helt på plads.  

Hvorfor vil alt ikke være på den nye hjemmeside fra dag ét?

Vi har valgt at skifte hjemmeside, med det man kalder løbende udrulning, fordi den aldrende teknik bag hjemmesiden gør det usikkert, hvor lang tid den kan fungere – eller om den pludselig går ned. Derfor har vi prioriteret benhårdt at få det mest besøgte indhold på plads, og så arbejder vi videre med resten derfra.

For eksempel har vi igennem årenes løb været en del af mange gode projekter med stærke fagligheder på tværs af landet, som har udmøntet sig i materialer til fagfolk eller til pårørende. Det, synes vi også, fortjener at få en finpudsning, så det kommer bedre til sin ret.

Men jeg må også sige, at en god hjemmeside – den bliver man nok aldrig helt færdig med at opdatere og optimere. Derfor har jeg også helt ro i maven over at gå i luften med en ny hjemmeside, selvom listen, over ting der stadig skal gøres færdige, er lang. Jeg er virkelig stolt over, hvor meget vi sammen har nået – og så midt under en national corona-nedlukning. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke kan finde det, jeg skal bruge på hjemmesiden?

Det sagtens være, at du savner noget, som vi ikke er nået til at pakke ud endnu – eller opdager en ‘dør’, hvor håndtaget mangler. Hvis du har tekniske spørgsmål til den nye hjemmeside, vil vi være glade for at høre fra dig på webredaktion@diabetes.dk

Har du et spørgsmål, der vedrører et konkret tilbud fra Diabetesforeningen – eller noget specifik viden, som du ikke længere kan finde på diabetes.dk – så kontakt vores medlemsservice på mail: info@diabetes.dk eller telefon:  66 12 90 06.