Nye sider for frivillige

Diabetesforeningen har lanceret et helt nyt område for frivillige på www.diabetes.dk. Det skal inspirere flere, der har lyst til at blive frivillige og gøre en forskel for personer med diabetes. Samtidig skal de nye sider gøre det lettere at være frivillig i Diabetesforeningen.

Bliv Frivillig film stillbillede
02. juli 2021 | Af Tina Langerskov Buchhave tbu@diabetes.dk

Diabetesforeningen har netop opdateret den aldrende frivilligportal i en ny og indbydende udgave. Den tidligere frivilligportal er nu blevet en del af diabetes.dk, som alle har adgang til.

Rækker ud til nye, der vil være aktive

- Tidligere var frivilligportalen lidt en lukket klub for de indviede. Det var svært at få overblik over, hvordan man kan engagere sig i diabetessagen. Vi håber, at vi med den nye side i højere grad kan række ud til nye frivillige, så de kan blive en del af vores stærke fællesskab, fortæller udviklingschef Anne Sander.

Vi håber, at den nye frivilligside giver de frivillige bedre overblik over den forening, de er en del af og ikke mindst har let adgang til de værktøjer, som de har brug for

Over 1.200 frivillige er i dag engageret i diabetessagen og aktive i Diabetesforeningens lokalforeninger, grupper og netværk, der skaber aktiviteter og events over hele landet. 

Let at være frivillig

Overblik og let adgang til de rette værktøjer, har været et andet formål med den nye frivilligside.

Udviklingschef Anne Sander

- Det skal være let at være frivillig i Diabetesforeningen. Vi håber, at den nye frivilligside giver de frivillige bedre overblik over den forening, de er en del af og ikke mindst har let adgang til de værktøjer, som de har brug for i deres frivillige indsats, fortæller Anne Sander.

Den nye frivilligside har fået en såkaldt ”værktøjskasse”, som bl.a. skal give frivillige gode råd til at afholde generalforsamlinger, lave årsregnskab eller benytte foreningens kommunikationsredskaber, såsom arrangementskalenderen.

Se siden for frivillige

Den nye frivilligside er nu online, men det betyder ikke at siden er færdig. Den vil nemlig løbende blive opdateret med nye værktøjer til frivillige, i takt med at behovet opstår.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, ris eller ros, til den nye frivilligside, kan du kontakte Frivillighedskonsulent, Tina Langerskov Buchhave, på tbu@diabetes.dk eller på tlf. 41 91 88 39.