50 år med samfundsengagement

Når 280.000 mennesker med diabetes og deres endnu flere pårørende hver dag skal leve med deres kroniske sygdom, har de et menneske med drive med sig. Diabetesforeningens administrerende direktør, Claus Richter, fylder 50 år den 30. april.

Adm. Direktør I Diabetesforeningen Claus Richter Fylder 50 År
28. april 2022 | Af Rasmus Carlsen rca@diabetes.dk

Passioneret, kontant men fair, flittig og dygtig organisator. Og med et meget skarpt øje for dynamikken i spændingsfeltet mellem organisationer og politik. Sådan lyder nogle af skudsmålene på den nu 50-årige nordjyde, der siden han var en stor teenager på Aalborg Katedralskole, har brugt de fleste vågne timer på samfundets indretning – både i bevidstheden og i arbejdslivet.

Spørger man ham selv vil han sige, at han altid har været drevet af det engagement, medlemsdemokratiet kan mønstre, når der er en sag at kæmpe for.

I dag handler sagen om vores fælles sundhed. Med Claus Richters egne ord; engang sagde man, at vækst og velstand var en forudsætning for et stærkt sundhedsvæsen. I dag kan vi ikke have vækst og velstand uden sundhed.

Én af kerneopgaverne for Diabetesforeningen er at styrke samarbejdet på tværs af politik, civilsamfund, erhvervsliv og myndigheder.

Fremskrivninger viser, at op mod 500.000 danskere vil leve med diabetes om 10 år.

Som nyuddannet kandidat i statskundskab tog han til Bruxelles for at arbejde for Dansk Erhverv. Siden var han blandt andet vicedirektør i Landbrugsraadet og var som direktør i Landbrug & Fødevarer en af arkitekterne bag fusionen af fødevarer hvervets organisationer. Fra 2011 har Claus været partisekretær i Venstre og senere seniorrådgiver på CBS. Udover Diabetesforeningen er Claus tilknyttet Aalborg Universitet og engageret i Nykredit og Sygeforsikringen Danmark. Han er også forfatter til bogen ”Barn af Himmerland” og ”tid til at tænke EU forfra”.

Privat bor Claus i Virum og har to teenagepiger i gymnasiet og bruger fritiden på rejser og sportsaktiviteter sammen Henriette Breum.

TeamWalk logo

TeamWalk

I anledning af Claus Richters 50-års fødselsdag sætter Diabetesforeningen fokus på TeamWalk. TeamWalk skal sætte Danmark i bevægelse og samle ind til børn med diabetes og forskning i diabetes. Du kan støtte TeamWalk på MobilePay 335002. Læs mere og meld dig til via linket.