Her er de nominerede til Diabetesforeningens Handlingspris 2022

Hvis diabeteskampen skal vindes, kræver det handling. Den 15. september uddeler vi Diabetesforeningens Handlingspris for at anerkende dem, der giver den stille sundhedskatastrofe modstand ved at gøre en særlig indsats for mennesker med diabetes. Syv stærke projekter er nomineret.

Handlingspris 1920X1080 2 Copy
09. september 2022 | Af Ninett Rohde Brandt nrb@diabetes.dk

Flere og flere mennesker får kroniske sygdomme, og alene antallet af mennesker med diabetes vil næsten fordobles frem mod 2030. Der er brug for handling. Den 15. september inviterer Diabetesforeningen politikere og interesserede til at komme ind i diabeteskampen, når vi stiller skarpt på den stille sundhedskatastrofe til Sundhedspolitisk Åbningsdebat 2022. Her vil foreningen overrække Handlingsprisen for at hylde dem, der handler:

– Der er rigtig mange projekter og initiativer, der allerede arbejder dedikeret i kampen for et godt liv med diabetes. Det er projekter, der gør noget særligt for mennesker med diabetes og tager aktiv del i diabeteskampen. Dem anerkender vi med Diabetesforeningens Handlingspris. Og vi har tilmed syv stærke projekter at vælge imellem i år, siger administrerende direktør i Diabetesforeningen, Claus Richter.

Diabeteskampen kæmpes med patientuddannelse

Hvert år udvælger Diabetesforeningen et område indenfor diabetes, der sætter rammen for, hvilke projekter der kan nomineres til Handlingsprisen, og i år gives prisen til et projekt, der har gjort en særlig indsats for patientuddannelse.

– Vi ved, at uddannelsestilbud om hjælp til kost, motion eller hjælp til at håndtere de mentale aspekter af diabetes kan bidrage til mere livskvalitet og sygdomsmestring hos mennesker med type 2-diabetes, og det kan bidrage til at forebygge følgesygdomme. Det er et vigtigt indsatsområde i kampen mod diabetes og ulighed i sundhed, og derfor har vi år valgt, at Handlingsprisen skal gå til et projekt eller en indsats, der har gjort en særlig indsats for at sikre gode patientuddannelsestilbud til mennesker med diabetes, siger Claus Richter.

Diabetesforeningen udvælger sammen med et panel bestående af eksperter på området det bedste projekt eller initiativ og belønner det med et diplom og 10.000 kroner. I år bliver handlingsprisen uddelt til sundhedspolitisk åbningsdebat den 15. september.

Læs mere om Diabetesforeningens Handlingspris

Vinderen af Diabetesforeningens Handlingspris 2022 udvælges af en jury bestående af Ulla Christensen, professor Emeritus på Københavns Universitet, Camilla Palmhøj, forskningschef i DEFACTUM og lektor på Aarhus Universitet, og Hanne Hegedys, diabetessygeplejerske i almen praksis og bestyrelsesmedlem i Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker.

Få overblik over de nominerede projekter