Når jeg går i fællesskaber, udvider jeg min verden

70-årige Steen Jakobsen har sammen med sin kone, Ditte Jakobsen, tilmeldt sig Diabetesforeningens nye vandreevent TeamWalk. Læs, hvorfor Steen har tilmeldt dem til eventet, der skal sætte Danmark i bevægelse, sætte fokus på diabetes og samle ind til diabetessagen.

Steenogdittejakobsen 1920X1080
28. april 2022 | Af Ninett Rohde Brandt nrb@diabetes.dk

Hvorfor har du tilmeldt dig TeamWalk?

– Min mor havde type 1-diabetes, og jeg har selv haft hjertekarsygdom. Jeg fik en blodprop i hjertet for nogle år siden. Det er jo et felt, der har en form for relation til diabetes. Siden jeg fik den blodprop, har jeg gået meget op i motion, kost og liv – hvad er meningen med livet, og hvordan holder man sig i god form og har det godt. I forbindelse med det begyndte jeg at følge med på Diabetesforeningens kanaler. Da jeg så nyheden om TeamWalk, tænkte jeg, at det var et perfekt event for mig.

– Som pensionist vil jeg gerne motionere og holde mig fit, jeg vil gerne deltage i et forpligtende fællesskab, fordi det gør noget ved folks hjerner og sjæl, og så vil jeg gerne hjælpe nogen, samtidig med at jeg også selv har det godt. Jeg får alle tre ting i samme gave med TeamWalk.

– Og så synes jeg, at det er vigtigt at få udbredt kendskabet til diabetes og Diabetesforeningen. Type 2-diabetes er en folkesygdom, og vi bliver nødt til at gøre noget for at stoppe den udvikling, der er i gang. Det kan vi blandt andet ved at sprede budskabet på en sund, aktiv måde, hvor alle kan være med. Med TeamWalk skal vi bare snøre skoene, og så er vi på vej. Det er også godt for dem, der lever med type 2-diabetes.

– På type 1-diabetesområdet er der sket en kæmpe udvikling i forhold til forskning og behandling. Min mor skulle i starten skyde sig med en kæmpe kanyle, når hun skulle have insulin. Da min mor fik pen, var hun som et glad, lille barn. Den udvikling kommer af forskning, og den forskning kræver midler.

– Så TeamWalk er jo en win-win på alle fronter.

image-text
Facebook

Kom med i fællesskabet

De første TeamWalk-grupper er allerede i gang med at gå. Skal du med?
Hold øje med TeamWalks Facebookgruppe, og kom med på næste gåtur i dit lokale TeamWalk.

Hvad håber du at få ud af TeamWalk?

– Jeg vil selvfølgelig gerne samle penge ind til forskning og oplysning. Mere personligt går jeg for fællesskabet, motionen og de gode oplevelser. Det er jo ikke så ringe endda, hvis man kan få det – og det tænker jeg, at jeg kan på TeamWalk.

Hvad er en god gåtur for dig?

– Der findes vel egentlig ikke dårlige gåture. Man kan blive våd og træt i benene, men det er stadig en god tur. Gåture er også meget forskellige. Jeg synes, det er fedt at gå en lang tur på to-tre timer alene og nyde naturen. Jeg synes også, at en fed gåtur er at gå sammen med andre. Det kan være med nogle, man kender, eller nogle man ikke kender. Det er fantastisk at opleve de gode snakke, man kan få på sådan en tur.

– Når vi sidder og snakker over for hinanden, vil vi sidde og have meget øjenkontakt, og det kan godt være lidt intimiderende og grænseoverskridende. Men hvis man går ved siden af hinanden, kan man vælge at have øjenkontakt, hvis der kommer noget rigtig vigtigt, men ellers kan man kigge ud i naturen, og så kan man måske bedre give udtryk for noget, som man er i tvivl om eller har svært ved at tale om. Det er jo noget af det, en god gåtur kan.

image-text
NEG Uden Pay Off Dialogo (1)

Bliv en del af diabetesbevægelsen

TeamWalk byder dig på et meningsfuldt fællesskab med masser af gode vandreoplevelser i ind- og udland, samtidig med at du gør en forskel for mennesker med diabetes.

Hvad giver det dig at gå og vandre generelt – og med TeamWalk?

– Mentalt giver det mig sindssygt meget. Japanerne har noget, der hedder skovbadning. Det er en form for et mentalt ”bad”. Når du går i en skov, og du mærker, at du er en del af noget større – når du sanser livet og træerne omkring dig – det gør noget ved dig. Du føler dig i live. Der er en flot bøgeskov ned til en fjord ved Holbæk, hvor jeg bor. Der er nogle områder i skoven, hvor du går rundt om et hjørne, og så åbner skoven og fjorden sig foran dig. Så føler jeg næsten, jeg er kommet til Nirvana. I sådan nogle øjeblikke føler jeg mig godt tilfreds og glemmer alt om livets små problemer. Det er det, naturen og gåturen kan for mig.

– Når jeg går i fællesskaber som TeamWalk, udvider jeg min verden. Hvis man er nysgerrig på andre mennesker, så er det jo spændende at møde nye mennesker. Det lærer man noget af hver gang. Man kan komme hjem og være klogere på noget, fordi man har gået sammen med folk, der rummer forskellig viden, erfaringer og interesser. Personligt tror jeg også, at man definerer sig selv i forhold til andre mennesker. Jeg bliver klogere på mig selv, og hvem jeg er, ved at være sammen med andre mennesker.

Hvad ser du mest frem til ved turen til Mallorca?

– Jeg glæder mig som et lille barn! Når man laver noget i naturen sammen, der måske også er en smule udfordrende, for eksempel lange vandreture, så sker der noget særligt bagefter. Man har noget sammen i en periode. Det binder folk sammen. Så når vi kommer hjem, regner jeg med at være fyldt op af kærlighed til de mennesker, jeg har været sammen med dernede. Og så laver de en rimelig god rødvin på Mallorca efterhånden, så det er jeg jo også nødt til at tjekke ud!

image-text
Teamwalk Playliste Upsell

Lyden af TeamWalk

Kom i stemning til Diabetesforeningen nye vandreevent. Find den officielle TeamWalk-playlist nu på Spotify.