TeamWalk samler 550.000 kroner ind til #diabeteskampen

Diabetesforeningens projekt TeamWalk er kommet hjem fra Mallorca. Projektet gør noget godt for deltagerne selv, men samtidig også for andre ved at samle penge ind til gavn for børn med diabetes og sætte fokus på kampen mod diabetes.

Team Vest
30. september 2022 | Af Jesper Raabo

Den første sæson for Diabetesforeningens TeamWalk-projekt kulminerede, da 25 vandreglade danskere midt i september satte kursen mod Tramuntana-bjergene i det vestlige Mallorca. På fem dage tilbagelagde to hold fra Øst- og Vestdanmark cirka 80 km ad smukke vandrestier med udsigt over Middelhavet, med hårde opstigninger i krævende og kuperet terræn, der bragte pulsen op og sveden frem på panden hos deltagerne på vej til næste overnatningssted i en charmerende mallorcinsk by.

Claus Borup Skovsgaard, der er projektleder på TeamWalk, fortæller, at debutsæsonen har været en succes, også indsamlingsmæssigt, med samlede indtægter på cirka 550.000 kr. Diabetesforeningen er lige nu i gang med at runde TeamWalk 2022 af og forventer snart at være klar med planerne for TeamWalk 2023.

Vandrer Paa Bjergsiden
Deltager på TeamWalk nyder udsigten over Tramuntana-bjergene.

Træningsture og fællesskab

Siden TeamWalk blev lanceret i foråret 2022, har interesserede meldt sig til de regionale vandrehold i Østdanmark, Fyn/Syddanmark og i Midtjylland. Det er blevet til mange træningsture på naturskønne ruter, hvor deltagerne har mødt nye vandrevenner i et hyggeligt fællesskab. Holdene har gradvist trappet turenes længde og varighed op, så de blev klar til udfordringerne på Mallorca.

TeamWalk – målrettet mennesker, der vil gøre en indsats

Claus Borup Skovsgaard er frivilligkonsulent i Diabetesforeningen og projektleder på TeamWalk. Projektet har mødt stor interesse – både blandt Diabetesforeningens medlemmer, men også blandt mennesker, der ikke selv har diabetes, men som gerne vil dyrke vandremotion og gøre en indsats for en god sag.

– I Diabetesforeningen gør vi i forvejen en stor indsats for at støtte vores medlemmer i at dyrke motion. Det kan både hjælpe til lettere at håndtere blodsukkeret og forebygge følgesygdomme til diabetes. Vi driver blandt andet gågrupper over hele landet, men TeamWalk er et helt nyt og målrettet projekt for mennesker, der har lyst til at kombinere et spændende og oplevelsesrigt vandrefællesskab med en personlig indsats for at samle penge ind, fortæller Claus Borup Skovsgaard.

Se flere billeder i Facebookgruppen for TeamWalk

– De penge TeamWalk har samlet ind kommer blandt andet til at gavne de cirka 425 børn og unge, der hvert år rammes af type 1-diabetes og deres familier, samt forskning i og forebyggelse af diabetes”, siger Claus Borup Skovsgaard.

Team Oest I Skyggen
TeamWalk hold øst tager et velfortjent hvil i skyggen.

Fem dage på pilgrimsruten

På årets TeamWalk tur fulgte holdene den berømte middelalder-pilgrimsrute på Mallorca fra Andratx i syd til Pollenca i nord med navnet GR221 eller ”De tørre stens rute”. Øst-holdet startede deres vandring i Pollenca, mens Vest-holdet gik fra syd til nord. Hver dag bød på ruter mellem 12 og 18 km typisk med 6-800 højdemeter, mens der på de hårdeste dage også var indlagt en alternativ rute med færre højdemeter for de deltagere, der havde behov for at skrue belastningen lidt ned.

Undervejs passerede deltagerne frodige oliven- og appelsinlunde, overnattede på det store kloster Lluc med en historie tilbage til 1200-tallet og oplevede de fantastiske udsigter over Middelhavet og smukke kløfter. Midtvejs overnattede begge hold i bjerglandsbyen Valldemossa og den charmerende by Soller med en gammel sporvognsrute til den gamle havneby Port de Soller.

Udsigt Over Bjergene

Udfordringer – men humøret i top

Da deltagerne på den sidste dag mødtes til den afsluttende festmiddag, var det efter fem dage med masser af indtryk og oplevelser. Ikke mindst samværet i et stærkt fællesskab om det samme formål var bærende for deltagerne:

– Selvom vi havde forberedt os godt via vores træningsture i foråret i Danmark, var det krævende at følge pilgrimsruten GR221 – ikke mindst de dage, hvor solen stod lige på, og temperaturen nåede 32-35 grader. Nogle af os blev godt og grundigt udfordret undervejs – men vi kom godt igennem, også fordi sammenholdet i gruppen udviklede sig meget positivt. Vi hjalp hinanden og holdt humøret i top – og alt i alt var TeamWalk 2022 en oplevelse, jeg vil tænke tilbage på med stor glæde, fortæller 44-årige Marianne Daugbjerg, der meldte sig til TeamWalk, blandt andet fordi hun selv er mor til en dreng på fem år med type 1-diabetes.

Bjarne Brynk fra Jels deltog sammen med sin hustru Janne. De har gennem flere år cyklet med Team Rynkeby:

– Det var dejligt at være sammen med min kone om et velgørende projekt, hvor vi både kunne gøre noget godt for os selv: Masser af gode og smukke vandre-kilometer – og noget godt for andre: At samle penge ind til børn med diabetes. TeamWalk er et projekt, som man både som enkeltperson og som par kan have fornøjelse af at være en del af!

Læs mere om TeamWalk