Tanja Thybo udvalgt til DDEA Advisory Board

Diabetesforeningens forskningschef, Tanja Thybo, er udpeget af Danish Diabetes and Endocrine Academy (DDEA) til at indgå i akademiets rådgivende organ. Hun er valgt for især sine kompetencer indenfor brugerinvolvering.

Tanja Thybo 4 WEB
17. januar 2023 | Af Birgitte Hougaard bih@diabetes.dk

– Jeg er glad for at være blevet udpeget, og jeg ser frem til at være med til at sætte den strategiske retning for DDEA sammen med de andre medlemmer af DDEAs Advisory Board, siger Tanja Thybo, forskningschef, Diabetesforeningen.

Sammen med yderligere fire fremtrædende danskere – læger, professorer og forskere – med stor viden indenfor diabetesforskning og forskning indenfor endokrinologiske sygdomme, udgør Tanja Thybo de nyest ankomne medlemmer af DDEAs Advisory Board, hvor der ialt vil sidde 10 omkring bordet, når yderligere 5 internationale medlemmer er udpeget.

– Jeg vil bruge min plads i boardet til at sætte mennesker med diabetes i fokus. Jeg vil sørge for, at DDEAs forskning rammer noget brugerne har nytte af, og at den formidles, så offentligheden forstår den, siger Tanja Thybo.

DDEAs formål er at finde og dyrke talenter indenfor fremtidens forskning i diabetes og endokrinologiske sygdomme og DDEAs Advisory Boards opgave er, ud fra kompetencer og erfaringer, at rådgive akademiet i dets strategiske retning for forskningsområder og i de aktiviteter, de tilbyder forskertalenterne.

– Jeg har årelang erfaring fra diabetesområdet – og nu Diabetesforeningen, så helt naturligt er mennesker med diabetes dem, jeg fokuserer på i uddannelsen af næste generation af diabetesforskere. Hvordan kan mennesker med diabetes bruge den nyeste forskning? Hvordan oversætter man forskningsresultater, så både de og offentligheden forstår dem? Det har jeg stor erfaring med, og det kan jeg bruge i mine indspark til DDEA, siger Tanja Thybo.

Tanja Thybo har en ph.d. indenfor molekylærbiologi og har tidligere arbejdet som projektleder i Steno Diabetes Center Copenhagen.

Klik her og læs om DDEA og medlemmerne af Advisory Board