Vil lægge pres på ministeren

Lyt mere til fagligheden – og tænk mindre på økonomien. Det er der bred enighed om blandt SF, Danmarksdemokraterne, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten. Som løsning på postnummerlotteriet og kassetænkningen bag vil de nu presse på for at give alle med insulinkrævende diabetes ret til at få udleveret en sensorbaseret glukosemåler.

Postnumerlotteri Læg Pres På Ministern WEB
Side 26 27 Jens Henrik Thulesen Dahl Fotograf Marie Hald WEB

Hvis vi samler det et sted, er vi ude over kassetænkningen

– Fra centralt hold skal vi have nogle retningslinjer, der ikke efterlader nogen tvivl om, hvor bevillingsansvaret ligger. Jeg er tilbøjelig til at sige regionerne, da sensoren i højere grad lyder som et behandlingsredskab. Hvis vi samler det et sted, er vi også ude over kassetænkningen.

Jens Henrik Thulesen Dahl, Sundhedsordfører, Danmarksdemokraterne.

 

 

 

Side 26 27 Kirsten Normann Andersen Fotograf Marie Hald WEB

Søjler i sundhedsvæsenet skal brydes ned

– Vi skal have brudt de store søjler i sundhedsvæsnet ned og tænke mere langsigtet. Teknologien kan bruges som et forebyggelsesvåben, så mennesker med diabetes ikke udvikler komplikationer til deres kroniske sygdom. Derfor mener jeg, at en sensorbaseret glukosemåler entydigt skal betragtes som et behandlingsredskab til alle med insulinkrævende diabetes og placeres i regionerne. Nu og her har jeg blikket stift rettet mod udmøntningen af den halve milliard, der blev afsat på sundhedsreformen sidste år til at finde ud af, hvordan teknologien kan understøtte hjemmebehandling. Det virker oplagt at bruge nogle af pengene på sensorbaseret glukosemåling.

Kirsten Normann Andersen, Sundhedsordfører, Socialistisk Folkeparti.

Side 26 27 Peder Hvelplund Fotograf Marie Hald WEB

Vi skal fjerne det økonomiske incitament

– Vi bliver nødt til at fjerne det økonomiske incitament, som kommuner og regioner har i tildelingen af sensorer, og anerkende, at den politiske løsning skal findes på et nationalt niveau. Det afgørende er, at sensorbaseret glukosemåling bliver en rettighed for alle, der har brug for det, og at staten forpligter sig til at dække udgifterne. Her er det vigtigt, at vi læner os op ad Diabetesforeningen og de sundhedsfaglige anbefalinger.

Peder Hvelplund, Sundhedsordfører, Enhedslisten.

 

 

 

Side 26 27 Per Larsen Fotograf Marie Hald WEB

Der skal gøres noget – det vil jeg holde ministeren op på

– Den letteste måde at udjævne bevillingsforskellene på er gennem bindende kommunale kvalitetsstandarder, så alle får den samme adgang til sensorbaseret glukosemåling. På sigt skal vi have som målsætning at udvide den adgang, for det er uhensigtsmæssigt, at vi ikke følger de lægefaglige anbefalinger. Men der skal gøres noget nu, og det vil jeg holde ministeren op på.

Per Larsen, Sundhedsordfører, Det Konservative Folkeparti.

Liv Martine Elias Munk 16X9

Borgerforslag: Støt kampen med din underskrift

Influenceren Liv Martines borgerforslag om, at alle med insulinkrævende diabetes skal have ret til en sensorbaseret glukosemåler er aktivt på folketingets hjemmeside. Liv Martine og skuespiller Elias Munk, som også er medstiller på forslaget, har sammen været i Aftenshowet for at gøre opmærksom på kampen mod #postnummerlotteri.

Mit Helbred 1920X1005

Skriv under for et opgør med postnummerlotteri!

Vi tror, vi har fri og lige adgang til behandling, når vi bliver syge i Danmark. Men virkeligheden er, at dit postnummer afgør din behandling. Derfor har vi igangsat en underskriftindsamling, der skal sikre, at alle mennesker med diabetes, der tager insulin flere gange om dagen, får adgang til en sensorbaseret glukosemåler i stedet for at være gidsler i et postnummerlotteri.

Klik her og skriv under for et opgør med postnummerlotteri

Hjælpemidler Og Behandlingsredskaber

Lige og bedre adgang til diabetesteknologi

Diabetesforeningen kæmper for, at mennesker med diabetes skal have adgang til de teknologier, der kan give det bedst mulige liv med diabetes – teknologier, der er et værn mod livstruende situationer.

Klik her og læs om indsatsen for lige adgang til diabetesteknologi