MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Debatindlæg

7. september 2019

Husk løftet om prishop på tobakken

Diabetesforeningen opfordrer sammen med seks andre organisationer, regeringen til at sætte priserne op på tobaksprodukter. Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge, så beslutningstagerne har ingen tid at spilde, hvis de vil sikre en røgfri fremtid.

Læs "Husk løftet om prishop på tobakken" (pdf)


31. august 2019

Meget tyder på, at diabetiker-kostråd vil ændre sig

Meget tyder på, at fremtidens kostråd til mennesker med type 2-diabetes vil indeholde færre kulhydrater end de nuværende anbefalinger. Hverken vi i Diabetesforeningen, forskerne eller myndighederne føler sig dog endnu sikre nok til at konkludere entydigt. I Diabetesforeningen vil vi gerne mere i dialog om fremtidens løsninger på en bedre diabetesbehandling, herunder kost. Det vil vi gerne, fordi vi ønsker at være en forening for alle med diabetes og pårørende - uanset hvordan de vælger at håndtere deres liv med diabetes.

Læs "Meget tyder på, at diabetiker-kostråd vil ændre sig (pdf)"


25. august 2019

En fast kontaktperson kan sikre trygheden for børn med diabetes 

Diabetesforeningen opfordrer i dette debatindlæg til, at der stilles et politisk krav til skolerne om at have en fast kontaktperson til børn med diabetes. En fast kontaktperson kan sikre, at ingen små børn med diabetes står alene med det enorme ansvar, som diabetes er.

Læs "En fast kontaktperson kan sikre trygheden for børn med diabetes (pdf)"


22. maj 2019

Patientrettigheder skal gælde for hele sundhedsvæsenet

Opgaveglidningen på sundhedsområdet fra det behandlende sundhedsvæsen til kommunerne kan sætte patienters rettigheder under pres. I debatindlægget beskriver diabetesforeningen nogle af konsekvenserne ved denne opgaveglidning, samt hvordan det kan medføre til en tilsvarende glidning i patienters rettigheder.

Læs "Patientrettigheder skal gælde for hele sundhedsvæsenet (pdf)"


4. april 2019

God rehabilitering skal ikke vente på sundhedsreformen

Der er alt for stor forskel på det tilbud om rehabilitering, herunder patientuddannelse, som mennesker med diabetes mødes med i kommunerne. Diabetesforeningen præsenterer i debatindlægget fem krav til kommunernes tilbud om rehabilitering/patientuddannelse, som bør være bindene.

Læs "God rehabilitering skal ikke vente på sundhedsreformen (pdf)"


3. april 2019

Vi har lavet en indkøbsguide - ikke en kostvejledning

Diabetesforeningen og Sundhedsstyrelsen svarer i debatindlægget på kritik af den opdaterede indkøbsguide. Der er ikke tale om en kostvejledning og derfor er det misforstået, når indkøbsguiden kritiseres for ikke at nævne kulhydrater, og hvad de betyder for mennesker med diabetes.

Læs "Vi har lavet en indkøbsguide - ikke en kostvejledning (pdf)"


31. januar 2019

Forbrugerne har ret til at kende kalorieindholdet på fastfood

Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse opfordrer i debatindlægget politikerne til at indføre obligatorisk kaloriemærkning af fastfood.

Læs "Forbrugerne har ret til at kende kalorieindholdet på fastfood (pdf)"


Tidligere debatindlæg

Debatindlæg fra 2018

Debatindlæg fra 2017

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes