MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Politiske indspil

’Sammen om et godt liv med diabetes – og en fremtid uden’

Diabetesforeningens politiske indspil ’Sammen om et godt liv med diabetes – og en fremtid uden’ sætter rammen for foreningens arbejde det kommende år med udgangspunkt i de udfordringer og behov, mennesker med diabetes har.

Vi mener, at det er nødvendigt, der sikres bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet. Det bliver afgørende, at vi får gjort noget ved den sociale og geografiske ulighed i de behandlings- og rehabiliteringstilbud, mennesker med diabetes har adgang til. Den enkeltes sociale baggrund og bopæl må aldrig være afgørende for den behandling, man får i det danske sundhedsvæsen. Det er en af de ting vi vil kæmpe for.

Vi vil også kæmpe for, at den enkelte får adgang til det rette teknologiske udstyr. Og vi vil kæmpe for, at færre danskere får konstateret diabetes i fremtiden.

Vi håber, at der med den kommende sundhedsreform, er tiltag på vej, der netop skal sikre bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet, mindske uligheden og sætte patienten i centrum. Vi har forventninger til, at sundhedsreformen får gjort op med kassetænkningen i tildelingen af behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Læs hele vores politikpapir

Fælles udspil: Diabetesforeningen og PLO enige om at almen praksis skal styrkes

Rygraden i det danske sundhedsvæsen er almen praksis, men i de senere år er de praktiserende læger blevet færre, selv om opgaverne er vokset.

Den udvikling skal vendes. Med type 2-diabetes som en af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i Danmark vokser kravene til almen praksis massivt. Derfor er Diabetesforeningen og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) gået sammen om et fælles oplæg til styrkelse af almen praksis.

Læs hele det fælles udspil 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes