MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Diabeteslinjens vejledere

Diabeteslinjen


Dorte H: Type 2 som 36-årig i 1972

Dorte -H

Kendskab til: diæt/tabletter og insulinbehandling, bevilling af hjælpemidler, egenomsorg/diabetesskoler, motivationsgrupper og kontakt til andre patientforeninger. 

Interesser: frivilligt arbejde i Diabetesforeningen, bridge, teater, film, bøger, spadsereture og familien.


Arbejdsliv: har arbejdet som laborant på Mastitislaboratoriet i 22 år og de sidste år på arbejdsmarkedet ansat på kontor i en virksomhed.


 

Holger: Type 1 som 4-årig i 1979

Holger

Kendskab til: forældre/familieliv. Type 1 diabetiker som barn, teenager og voksen. Traditionel insulinbehandling samt insulinpumpe og Freestyle Libra, højt/lavt blodsukker, diabetes ved til tider stressende arbejde med højt aktivitets-og konfliktniveau, diabetes og sport (til dels ekstremsport) og blodsukkerregulering. Yngre skolebarn med diabetes.

Interesser: sport, løb, fodbold, cykling, familielivet og rejser fx skiferie.

Arbejdsliv: skoleleder på dagbehandlingsskolen SkolenSputnik, skolelærer, udlært speditør, rejsebureaumedarbejder i Tyskland. Ledende pædagog på Diabetesforeningens børne- og familiekurser igennem en længere årrække samt 10 års arbejde i Diabetesforeningens ungdomsudvalg fra 1995-2005.


 

Keld: type 1 som 9-årig i 1956 

Keld

Kendskab til: familieliv og arbejdsliv med diabetes. Hvordan er det at have børn med diabetes? Hvordan håndterer man sin diabetes ved skiftende aktivitetsniveau og store udsving i blodsukkeret? 

Interesser: Hjælpe andre med diabetes.  Jeg kommer gerne ud på skoler og arbejdspladser samt i foreninger for at fortælle elever, ansatte og medlemmer om, hvordan man kan leve et godt liv med diabetes i mange år. Aktiv i hus og have samt med slægtsforskning.

Arbejdsliv: tidligere lektor ved Campus Vejle. Undervisning af unge og støtte til studerende med diabetes.


 

Hanne: Forælder til børn med diabetes og cøliaki

Hanne

Kendskab til: Krise- og sorgreaktion, når ens barn får stillet diagnosen diabetes. Samarbejde og opstart i børnehave og skole. Udfordringer når diabetesbarnet bliver teenager. Insulinpumpe-behandling. Kost og Cøliaki. Børn på efterskole.

Interesser: aktiv ferie med børnene, f.eks. skiferie og camping.

Arbejdsliv: sygeplejerske.


 

Dorte -V

Dorte V: Type 2 som 36-årig i 2004

Kendskab til: graviditet (2 børn), livsstilsændring, vægttab, tabletbehandling, diabetesdiagnose og psyken.

Interesser: spejderleder

Arbejdsliv: laboratorietekniker.


 

Else: Type 2 som 42-årig i 1998

Else

Kendskab til: familie og arbejdsliv med unge mennesker som har type 1 og type 2 og egen erfaring. Hvilke tanker og problemer støder man ind i, som nybegynder i en alder af 42 år? Hvordan får man det fortalt til andre? Hvilken hjælp kan man få til sin diabetes? Hvilke tanker gør man sig med diabetes? Svingende blodsukker.

Interesser: læse bøger, it, faglig viden/kurser relateret til hendes job.

Arbejdsliv: efterskolelærer/Pædagog.


Knud

Knud: Type 2 som 46-årig i 1990

Kendskab til: øjne og synshjælpemidler, fodpleje, fodsår og neuropati, amputation, tablet og insulin samt patientinformation. 

Interesser: lokalt og internationalt hjælpearbejde, teologi, et positivt liv med diabetes.

Arbejdsliv: har arbejdet som optiker.

 


Anne

Anne: Type 1 som 16-årig i 1983

Kendskab til: psykiske aspekter med diabetes, angsten for følgesygdomme, insulinchok, familien og diabetes, adoption og diabetes samt pumpebehandling.

Interesser: formidling, foredrag og det at give håb.

Arbejdsliv: fuldmægtig.


 

Ulla: Type 1 som 5-årig i 1953

Ulla

Kendskab til: højt og lavt blodsukker, familier med diabetes, de pårørendes relationer, kost og motionsområdet, pumpe, hjerteproblemer som diabetiker, tandproblemer, andre komplikationer med diabetes. Udviklingshæmmede og deres pårørendes situation i forhold til diabetes. 

Interesser: aktiv i lokale sammenhænge, bl.a. i Naturfredningsforeningen.

Arbejdsliv: Har arbejdet i mange år som børnetandlæge med fokus på forebyggelse.


 

Birgitte: Type 1 som 33-årig i 1983

Birgitte

Kendskab til: insulinchok, følgesygdomme i form af blodprop, neuropati, forhøjet blodtryk, parodentose, depression og sammenhæng mellem diabetes og arbejdsliv.

Interesser: aktiv i frivilligt arbejde i lokalforening og medlem af Fyns diabetesudvalg.

Arbejdsliv: sygeplejerske på efterløn. Birgitte har arbejdet i lægepraksis og undervist på diabetesskolen, OUH, i behandling af komplikationer, graviditet, alkohol, kost, motion og rejser. Har derfor også kendskab til medicinsk behandling, bivirkninger, komplikationer og psykiske påvirkninger.


 

Maria: Type 1 som 1½ årig i 1972

Maria Holkenfeldt Behrendt

Kendskab til: Følgesygdomme grundet diabetes (stærkt reduceret syn som 25-årig, højt blodtryk, dårlige levertal etc.), udfordringer med svingende blodsukker, psykiske aspekter ved sygdommen, herunder også pårørendes (børn, forældre, partner) bekymring og angst på diabetikerens vegne, frustrationer over både sygdommen og følgesygdommene.

Interesser: Psykologi, kost, bevægelse

Arbejdsliv: Uddannet cand. mag i retorik, er fagbogsforfatter, kommunikationskonsulent og på sidste del af uddannelse til psykoterapeut.


 

Ressourcepersoner tilknyttet Diabeteslinjen

Diabeteslinjen har også tilknyttet personer, som du kan ringe direkte til, når som helst du har brug for en snak. Lige nu har vi to ressourcepersoner tilknyttet: Henriette og Flemming, som begge har type 1-diabetes.

Vil du tale med en af dem, kan du kontakte dem direkte ved at sende en sms eller indtale en besked på deres telefonsvarer. 


Henriette type 1 siden 1998 som 13 årig

Kontakt Henriette: 22 48 21 11

Henriette Diabeteslinjen

Kendskab til: Graviditet og fødsler, familieliv med tre mindre børn, arbejdsliv med dagvagter, aftenvagter og nattevagter. Hvordan er det at være ung med type 1 i forhold til venner, alkohol og fester? Hvordan kan man lære at acceptere sin sygdom? Overvejer pumpebehandling.
Interesser: Kost og motion har min store interesse og min plan er at læse Ernæring i relation til forskellige sygdomsforløb. Jeg søger hele tiden at få mere viden om diabetes og er endvidere optaget af, hvordan det påvirker mine børn at have en mor med diabetes. I øvrigt er jeg en kreativ person med gang i mange projekter.
Arbejdsliv: Kantine assistent, uddannet Multimediedesigner.


Flemming: Type 1 som 9-årig i 1994

Kontakt Flemming: 20 77 69 36

Flemming Diabeteslinjen

Kendskab til: Forældre/familieliv og arbejdsliv med skæve arbejdstider (kok). Hvordan håndterer man sin diabetes ved skiftende aktivitetsniveau og store udsving i blodsukkeret? Hvordan det er at være vild og ung og have diabetes samtidig.
Interesser: Arbejdet med mennesker, det sociale liv, løbetræning og computerspil i ny og næ.
Arbejdsliv: Sygeplejerske


Ansvarlig for Diabeteslinjen

Vibeke Uldall WilhelmsenVibeke

Konsulent, ansvarlig for diabeteslinjen

Arbejder med: 
Visitering af samtaler, kurser og uddannelse, udvikling og 
problemstillinger relateret til livet med diabetes.

Telefonnummer: 63 12 90 57 
Telefontid: Mandag – fredag kl. 09-14

Kontakt Diabeteslinjen

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes