Fem Diabetesrådgivere

Få hjælp og vejledning hos Diabetesrådgiverne

Som medlem kan du få hjælp hos Diabetesforeningens rådgivning, hvis du har spørgsmål eller brug for gode råd om livet med diabetes.

At få en kronisk diagnose ændrer meget. Både for den, der har diabetes, og for de nærmeste pårørende. Man kan leve både godt og længe, selvom man har diabetes. Jo bedre din diabetes er reguleret og kontrolleret, jo mindre kommer sygdommen til at påvirke dit liv.  
 
Men det vigtigste er, at du er tryg. Det bliver du, når du har viden. Når du har fået svar på dine spørgsmål. Når du har talt med en fagperson, der kan fjerne din bekymring og hjælpe dig videre.  
 
Diabetesforeningen arbejder hver eneste dag for at forbedre livsvilkårene for mennesker, der på er berørt af diabetes.  
 
Vores diabetesrådgivere repræsenterer 10 relevante faggrupper. Så du har altid mulighed for at komme i kontakt med en, der har viden om lige præcis det, du gerne vil have svar på. Ring til rådgivningen på 63 12 14 16 eller udfyld vores online formular:

Kontakt rådgiverne via formularen

Mennesker oplever livet med diabetes individuelt. Nogle spørgsmål går alligevel igen. Vores erfaring er, at rigtig mange har glæde at af læse de svar, vores diabetesrådgivere har givet gennem årene.

Find svar på ofte stillede spørgsmål

Vi er her for at hjælpe

Få svar på dine spørgsmål

Vi er her for at hjælpe

Hver dag rådgiver vi personer med diabetes - vi kan også hjælpe dig.

Dine rettigheder og muligheder for støtte

Du kan få rådgivning af:

    Du kan få rådgivning af:
  • Diætister

    + -

    Hjælper med dine spørgsmål om kost, opskrifter, sødemidler og vægttab.

  • Socialrådgivere

    + -

    Svarer blandt andet på spørgsmål om udfordringer i arbejdslivet, og de bliver også flittigt brugt som guider til at navigere i det offentlige system – f.eks. i forbindelse ansøgninger om hjælpemidler og muligheder for tilskud.

  • Diabetessygeplejersker

    + -

    Vores sygeplejerske svarer på sundhedsfaglige spørgsmål. Det kan f.eks. om blodsukker, diabetesmedicin, sensorer, pumper og som opfølgning på møder med din diabeteslæge / sygeplejerske , hvor du måske har brug for uddybning, som giver dig en bedre forståelse. 

  • Motionskonsulenter

    + -

    Motion er vigtigt, men mange med diabetes har udfordringer i forhold til fysisk aktivitet. Vores motionskonsulenter kan rådgive og give konkrete tips til, hvordan du får mere motion ind i hverdagen. 

  • Børne- og ungekonsulenter

    + -

    Hjælper med spørgsmål om samarbejde og støtte i både skole og daginstitution, og rådgiver generelt om de udfordringer og muligheder, børn og unge med diabetes kan have.

  • Læge, psykolog og fodterapeut

    + -

    Vi har eksterne samarbejdspartnere, som vi kan sende dine spørgsmål videre til. Svar fra disse tre typer rådgivere får du altid på skrift.

  • Sexolog

    + -

    Sidder ikke fast på rådgivningslinjen, men vi sender dine spørgsmål videre, og så bliver du kontaktet enten på telefon eller mail.

DNA-streng

Coronavirus (covid-19) og diabetes

Her får du svar på mange af de spørgsmål, du måtte have om, hvordan personer med diabetes skal forhold sig i forbindelse med coronavirus. 

600Px

Skriver du opgave om diabetes?

Diabetesforeningen får mange henvendelser fra studerende, der skriver om diabetes. Hvis du er i gang med en opgave om diabetes, og har spørgsmål, kan vi hjælpe dig videre på fem måder:

  1. FAQ: Find svar på ofte stillede spørgsmål i rådgivningen
  2. Info til studerende: Vi har samlet nyttige links til studerende 
  3. Kontaktformular til Diabetesrådgiverne: Skriv dine spørgsmål til os, og få svar på mail 
  4. Diabetes i tal: Se statistik for diabetes i Danmark
  5. Diabetesrådgiverne: Kontakt Diabetesrådgiverne

Åbningstider

9-15

Mandag

9-15

Tirsdag

12-18

Onsdag

9-15

Torsdag

Lukket

Fredag