VD Top Papir

Verdens Diabetesdag

På Verdens Diabetesdag den 14. november afholder Diabetesforeningen hvert år en række landsdækkende aktiviteter.

Hvad er Verdens Diabetesdag?

Globalt set lever mere end 463 millioner mennesker i dag med diagnosen diabetes. For at sætte verdensomspændende fokus på diabetessagen, har FN gjort den 14. november til en årlig international mærkedag for diabetes kaldet Verdens Diabetesdag. En dag som Diabetesforeningen bakker op om i hele landet.

Verdens Diabetesdag blev afholdt for første gang som international mærkedag i 2007 og fejret verden over. Fællesnævneren for alle arrangementerne den dag er en blå cirkel, som symboliserer forenet støtte til diabetessagen.

Logo for Verdens Diabetesdag
Verdens Diabetesdag logoet

Verdens Diabetesdag 2021

Det danske landshold til Beat Diabetes

TV-showet 'Beat diabetes - Kampen for livet'

På Verdens Diabetesdag den 14. november var der lagt op til underholdning for hele familien, da kendte fra Danmark, Norge og Sverige dystede om at samle flest penge ind til diabetessagen i de tre lande.

Læs mere om TV-showet

Verdens Diabetesdag grafik

Opsporing og forebyggelse af type 2-diabetes

Vidste du, at der er 76.000 danskere, der har type 2-diabetes uden at vide det? Lørdag den 13. november satte Diabetesforeningen fokus på opsporing og forebyggelse af type 2-diabetes. 

Se hvor arrangementerne fandt sted

Motion Bevægelse

Verdens Diabetesdag Løbet

Gå, løb eller tag cyklen, og støt samtidig kampen mod diabetes. Sådan var konceptet til Verdens Diabetesdag Løbet den 12.-14. november 2021.

Løbet foregik virtuelt, og deltagerne bestemte selv tid, sted og distance.

Alle tilmeldte til Verdens Diabetesdag Løbet, er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan holde kurser for børn og deres familier, støtte den danske diabetesforskning og rådgive om et godt liv med diabetes.

Løbet blev arrangeret af Sports Universe.

Grafik til sæt ansigt på diabetes

'Diabetes awareness'-kampagne

I anledning af Verdens Diabetesdag den 14. november satte vi fokus på livet med diabetes ved at spørge dem, der selv lever med diabetes. Følg med på sociale medier, brug hashtagget #sætansigtpådiabetes og vær med til at sprede budskabet.

Læs mere om diabetes awareness-kampagnen

Støt Diabetesforeningens arbejde for et godt liv med diabetes – og en fremtid uden.

kr