Æblegløgg

Drikke

Æblegløgg

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

775/190

kJ/kcal

Energi

15

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

2

g

Protein

50

g

Frugt/grønt pr. stk.

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 glas

½ l æblejuice eller æblemost
3 skiver frisk ingefær
3 kanelstænger
3-4 hele kardemommefrø
4-5 hele nelliker
2 æbler (ca. 200 g)
1 flaske tør hvidvin (75 cl)
40 g mandelsplitter (ca. 1 dl)
1½ tsk. Perfect Sød eller andet flydende sødemiddel

Sådan gør du

Bland æblemost, ingefær og krydderier i en gryde, og lad det småkoge under låg i ca. 15 min.

Tag det af varmen, og lad det stå og trække i et par timer og gerne til næste dag – opbevar det koldt.

Si ingefær og krydderier fra koncentratet.

Skær æblerne i tynde skiver.

Tilsæt hvidvin, mandelsplitter og æbler, og varm gløggen godt igennem uden at koge.

Tip

Kom krydderierne i en tepose, så behøver du ikke at si koncentratet.

Du kan lave koncentratet et par dage i forvejen og opbevare det i køleskab.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.