Æblehorn

Desserter og kager

Æblehorn

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

425/100

kJ/kcal

Energi

17

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

3

g

Protein

15

g

Frugt/grønt pr. stk.

30

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

24 stk.

2 dl vand

100 g havregryn, finvalsede (ca. 3 dl)

3 dl mini- eller skummetmælk

1 pakke gær (50 g)

1 spsk. flydende fedtstof

2 spsk. sukker

½ tsk. salt

½ tsk. stødt ingefær

200 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 3½ dl)

ca. 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)

 

Fyld

½ dl vand

4 æbler (ca. 400 g)

1½ tsk. stødt kanel

sødemiddel, gerne flydende

 

Pensling/pynt

mælk

2 spsk. hasselnøddeflager (ca. 20 g)

Sådan gør du

Kog vandet, og hæld det over havregrynene, og lad det trække i et par min.

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Kom havregrynene i. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Fyld

Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog æblerne i ca. 10 min. ved middel varme, mos dem evt. med en gaffel, og afkøl dem derefter. Tilsæt kanel, og smag æblegrøden til med sødemiddel.

Slå dejen ned, og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke til en cirkel. Del cirklen i 8 trekanter, og læg 1 spsk. æblegrød på hver trekant. Rul dejen sammen fra den brede ende mod spidsen, og form den til horn.

Stil hornene på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl æblehornene med mælk, og drys hasselnøddeflager over.

Bag hornene ved 200˚ C i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.

Servering

Server æblehorn som et mellemmåltid, eller som sødt til kaffen.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.