Æggekage med grønt

Varme retter

Æggekage med grønt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

825/195

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

12

g

Protein

155

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 stort løg, gerne rødløg (ca. 210 g)

1 spsk. flydende fedtstof

200 g grønne bønner

6 æg

1 dl skummet- eller minimælk

1 spsk. majsstivelse eller kartoffelmel

1 tsk. salt

peber

2-3 tomater (ca. 200 g)

 

Pynt

purløg

Sådan gør du

Snit eller hak løget, og svits det i fedtstoffet. Tilsæt bønnerne, og varm dem med.

Pisk æg, mælk, majsstivelse eller kartoffelmel, salt og peber sammen, og hæld det over grøntsagerne.

Lad æggemassen stivne ved svag varme. Rør forsigtigt, eller læg låg på, så æggemassen stivner helt. Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem på, når æggemassen er halvstiv.

Klip purløget. Drys det på retten, lige inden du serverer den.

Servering

Server æggekage med grønt med salat, og evt. rugbrød til.

Variation

Forårsløg eller porre kan erstatte løg.

Du kan anvende broccoli, grønne asparges, edamamebønner eller sukkerærter i stedet for grønne bønner.

Tip

Du kan lave æggekagen i et ovnfast fad og tilberede den ved 200⁰ C i ca. 25 min. Læg evt. låg eller stanniol over de første 15 min.