Æggekage, spansk

Varme retter, Vegetar

Æggekage, spansk

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1200/285

kJ/kcal

Energi

28

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

14

g

Protein

125

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 løg (ca. 200 g)
2 gulerødder (ca. 125 g)
1 rød peberfrugt (ca. 180 g)
1 fed hvidløg
11-12 små kogte kartofler (ca. 400 g)
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. røget paprika
6 æg
1 dl skummet- eller minimælk 
1 tsk. salt
peber
1 spsk. majsstivelse
1 dl oliven efter smag (ca. 50 g)


Pynt

bredbladet persille

Sådan gør du

Skær løget i tynde skiver. Skær gulerødder og peberfrugt i små tern, og hak hvidløget. Skær kartoflerne i skiver.

Svits kartofler, løg og hvidløg i fedtstoffet i ca. 5 min ved middel varme. Rør i det undervejs. Tilsæt gulerødder, peberfrugt og røget paprika.

Pisk æggene sammen, og tilsæt mælk, salt, peber og majsstivelse. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og skru ned for varmen. Bag æggekagen færdig i ca. 20 min., til den er stivnet.

Skær oliven i mindre stykker, og drys dem over æggekagen. Drys hakket persille over til sidst.

Servering

Server æggekagen som middagsret med f.eks. rugbrød og salat til.

Tip

Pisk æggene grundigt, så du får pisket luft i massen.

Du kan tilberede æggekagen i ovnen, når æggemassen er hældt over de svitsede kartofler og grøntsager. Bag den ved 200° C i ca. 20 min. på midterste ovnrille.