Ærtesuppe med rejer

Varme retter

Ærtesuppe med rejer

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

950/225

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

6

g

Fedt

20

g

Protein

205

g

Frugt/grønt pr. person

4

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 stort løg (ca. 210 g)

1 fed hvidløg, kan udelades

1 spsk. flydende fedtstof

1 l grøntsagsbouillon

600 g fine ærter, friske eller frosne

1 dl madlavningsfløde med højst 5 % fedt

evt. salt, hvid peber

200 g rejer, friske eller frosne

½ citron

1 lille bakke karse

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg, og svits dem let i fedtstoffet, uden at de bliver brune. Tilsæt bouillon, og kog løgene i ca. 10 min. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere ca. 5 min.

Blend suppen. Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.

Optø rejerne, hvis de er frosne. Pres den halve citron. Krydr rejerne med citronsaft, salt og peber.

Klip karsen, og vend den i. Kom rejerne i suppen lige inden servering.

Servering

Server ærtesuppe med rejer med fuldkornsbrød.

Hvis du spiser suppen uden brød, rækker portionen til 2-3 personer.

Variation

Brug kyllinge- eller skinkestrimler i stedet for rejer. Udelad så citronsaften.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.