Andebrystsalat

Kolde retter

Andebrystsalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1625/385

kJ/kcal

Energi

25

g

Kulhydrat

15

g

Fedt

35

g

Protein

240

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 andebrystfileter (ca. 600 g)

salt, peber

1 rødløg (ca. 100 g)

1 knoldselleri (ca. 750 g)

1 citron

40 g hasselnøddekerner

1 spsk. akaciehonning

2 tsk. stødt kanel

1 knsp. salt

100 g friske salatblade, f.eks. spinat

 

Marinade

2 spsk. rødvinseddike

saft af 1 appelsin

2 tsk. olie

salt, peber

Sådan gør du

Krydr andebrystfileterne med salt og peber. Brun fileterne i ca. 10 min. ved 250° C midt i ovnen. Steg videre ved 200° C i ca. 20 min. Afkøl fileterne derefter. Skær skindet fra, og skær fileterne i skiver.

Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skræl sellerien, og skær den i små tern. Kog sellerien i ca. 5 min. i letsaltet vand tilsat saften af 1 citron. Afkøl ternene derefter.

Tørrist nødderne ved høj varme, hvorefter du tilsætter honning, kanel og salt. Rør, indtil nødderne er dækkede. Afkøl blandingen på et stykke bagepapir.

Bland salatbladene med alle ingredienserne på nær nødderne.

Pisk ingredienser til marinaden sammen, og hæld den over salaten inden servering. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten.

Servering

Server andebrystsalat som frokostret, evt. med groft brød.