Artiskoksalat

Tilbehør, Salater

Artiskoksalat

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

575/140

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

6

g

Protein

150

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

2 glas artiskokhjerter i olie (ca. 280 g drænet)
1 fennikel (ca. 140 g)
1 rødløg (ca. 100 g)
1 bakke rucolasalat (ca. 75 g)
50 g sorte oliven (ca. 1 dl)

 

Marinade
1 spsk. sennep, gerne grovkornet
1 spsk. olie, evt. fra artiskokhjerterne
1 tsk. akaciehonning
salt, peber

25 g parmesan (ca. ½ dl)

Sådan gør du

Dræn artiskokhjerter for olien. Gem eventuelt noget af olien til marinaden.

Snit fenniklen i tynde strimler.

Skær rødløget i skiver.

Bland grøntsagerne med oliven og rucolasalat.

Rør ingredienserne til marinaden sammen, og vend det i salaten.

Pynt med tynde høvlede skiver parmesan.

Servering

Server artiskoksalat som tilbehør til f.eks. grillet laks, kylling eller en grøntsagsret.

image-text
Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater

Appetit på mere sommermad?

Opskriften er fra "Spot på sundhed"

I "Spot på sundhed – Sommer, samvær og salater" får du 12 lækre opskrifter på tilbehør til grillmad.

Du får også gode idéer til aktiviteter og fællesskaber samt inspiration til, hvordan man kan få nye vaner ind i hverdagen.
Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.