Bagels med spelt

Brød

Bagels med spelt

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

625/150

kJ/kcal

Energi

24

g

Kulhydrat

2

g

Fedt

6

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

44

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

14 stk.

2½ dl skummet- eller minimælk

½ pakke gær (25 g)

1 æg

1 spsk. fedtstof

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

250 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)

ca. 250 g sigtet speltmel (ca. 4 dl)

 

Til kogning

1 l vand

2 tsk. salt

 

Pensling

1 æg

Sådan gør du

Lun mælken og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af det sigtede speltmel tilbage. Ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.

Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og rul dem til pølser. Saml hver dejpølse til en ring.

Tilsæt salt i vandet, og lad det koge op. Kog ringene i vandet i ca. 2 min. ad nogle omgange. Tag dem op med en hulske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl ringene med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200° C i ca. 18 min. på midterste ovnrille. Afkøl speltbagels på en bagerist.

Servering

Server bagels til morgenmad eller mellemmåltid.

Variation

Du kan erstatte fuldkornsspeltmel med andet fuldkornsmel, f.eks. grahamsmel.

Du kan erstatte sigtet speltmel med hvedemel.