Bagt rødkål med kaffe

Tilbehør, Salater

Bagt rødkål med kaffe

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

575/135

kJ/kcal

Energi

19

g

Kulhydrat

4

g

Fedt

4

g

Protein

200

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 lille rødkål (ca. 600 g)
1 stort rødløg (ca. 210 g)

 

Marinade
1½ dl stærk kaffe
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¼ dl æbleeddike
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
peber
25 g tørrede tranebær

 

Pynt

evt. bredbladet persille

Sådan gør du

Fjern stokken fra rødkålen, og snit kålen groft. Skær rødløget i tynde både.

Pisk marinaden sammen, og vend grøntsagerne i den.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad. Hak tranebær groft, og drys dem over. Dæk fadet med stanniol.

Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200° C.

Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden servering.

Servering

Server bagt rødkål med kaffe som tilbehør til f.eks. andebryst, flæskesteg, frikadeller eller som tilbehør til frokost.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.